NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Ce salarii vor avea toţi bugetarii. GRILELE de SALARIZARE

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Primele date oficiale din proiectul legii salarizării au fost făcute publice de şeful PSD, Liviu Dragnea. Principiul Legii Salarizării Unitare arată că la funcţii egale, cu studii egale şi muncă egală vor fi acordate salarii egale. Totusi, două mari instituţii publice din România nu vor respecta acest principiu, salarizarea urmând să fie făcută după alte considerente. Conform documentelor, sunt prevăzute creşterile salariale în 2020 şi 2022, raportat la cât se câştigă acum în mediul bugetar. Dragnea a declarat că proiectul de lege privind salarizarea unitară este gata, acesta urmând a fi semnat joi, la CExN al PSD.

04 apr. 2017, 08:28

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Proiectul de lege privind salarizarea unitară urmează să fie semnat de către liderii coaliţiei de guvernare şi parlametarii PSD, urmând a se constitui în iniţiativă parlamentară.

„Se discută despre raportul salarial, adică între cel mai mic salariu şi cel mai mare salariu din România. Acum este 1 la 15. Partenerii sociali solicită de mult 1 la 13. Noi am hotărât să fie 1 la 12. Raportul va fi de la 1 la 12, unde 1 e salariul minim pe economie, iar 12 ori salariul minim pe economie înseamnă preşedintele României. 1 înseamnă 1.450 de lei. Salariul minim va creşte în fiecare an, cum am prevăzut în programul de guvernare”, a spus Dragnea la Antena 3, conform Mediafax.

Legea salarizării unitare: Ministerul Muncii a radiografiat 900.000 de salarii din sistemul public. Câţi au salarii de peste 8.000 lei

El a precizat, totodată, că s-a decis ca BNR şi ASF să fie exceptate de la prevederile Legii salarizării unitare şi să aibă salarizarea „relativ aproape” de salarizarea instituţiilor similare din UE.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Dragnea a mai spus că după preşedinte vor urma salariile premierului, preşedintelui Senatului, al Camerei şi preşedintelui ÎCCJ.

„Salariul preşedintelui ÎCCJ azi, acum în plată, este mare, şi aici eu am o problemă. Dacă noi ne aliniem aici, asta înseamnă că toate salariile vor creşte. Eu nu prea sunt de acord cu asta”, a spus Dragnea.

Legea salarizării unitare intră în vigoare de la 1 iulie: Prevede un singur salariu minim la stat şi privat şi creşte cu 100 lei anual

Cât vor câştiga toate categoriile de bugetari, incluzând medicii şi asistenţii, profesorii şi învăţătorii, militarii sau procurorii, aşa cum reiese dintr-o prezentare a legii salarizării unitare făcută publică de liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Liviu Dragnea a arătat că le-a transmis colegilor din PSD care lucrează a proiectul de lege că îşi doreşte ca alinierea să se facă „în jos”.

„Eu le-am spus: Mergem mai jos. Dacă mergem mai jos, parlamentarii vin sub cei care lucrează în Parlament, sub funcţionarii parlamentari. Se ajunge iar în situaţia în care secretarii de stat iau mai puţin decât funcţinarii care lucrează în ministere”, a arătat Dragnea.

El a spus că altă discuţie vizează punerea miniştrilor pe acelaşi prag de salarizare cu parlamentarii, aceste categorii urmând să aibă un indice de salarizare de 5,6 sau 7 sau 8 X salariul minim pe economie.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Liviu Dragnea: Proiectul de lege privind salarizarea unitară este gata. Joi îl semnăm la CExN

„Azi proiectul de lege al salarizării e gata. Urmează ca joi, poate de mâine (miercuri, n.r.) ministrul Muncii să meargă la Parlament să strângă semnăturile. Joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege”, a spus Dragnea la Antena 3.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Dragnea a precizat că proiectul de lege se va constitui în iniţiativă parlamentară şi nu iniţiativă a Guvernului, pentru a câştiga timp din punct de vedere al procedurilor parlamentare.