PROIECTUL noii legi a salarizării. Cât vor câştiga demnitarii şi aleşii locali. VEZI LISTA completă

Publicat: Marţi, 27 Octombrie 2015 19:35 // Actualizat: Marţi, 27 Octombrie 2015 20:54 // Sursa: romaniatv.net

Legea salarizării bugetarilor ar putea fi aprobată în Guvern săptămâna viitoare şi pusă în dezbatere publică timp de 10 zile. Potrivit proiectului, primarul Bucureştiului va fi cel mai bine plătit demnitar ales din administraţia locală, cu un venit brut de 16.000 de lei brut pe lună, în timp ce un primar al unei comune cu mai puţin de 3.000 de locuitori va primi un salariu brut de 6.900 de lei brut lunar.

Majorarea salariilor din sectorul public va avea un impact brut estimat de 15,5 mld. lei în 2016, din care o parte se vor întoarce la stat sub formă de impozite şi contribuţii, de unde rezultă că impactul net va fi de 10 mld. lei (1,3% din PIB), potrivit datelor Consiliului Fiscal pe baza informaţiilor de la Ministerul Finanţelor. Acest impact este calculat în cazul în care anul viitor se aplică doar 60% din creşterile salariale prevăzute în legea actuală.

"Propunerile din noua lege a salarizării presupun creşteri de cheltuieli care mi se par mai periculoase decât impactul adus de Codul fiscal la deficitul bugetar. De ce era nevoie de o nouă lege a salarizării, dacă există una care nu se aplică şi de unde se vor găsi resursele financiare pentru a susţine cheltuielile suplimentare aduse? În 2009, anvelopa salarială în sectorul bugetar reprezenta 10,7% din PIB, iar nivelul a scăzut până în prezent la 7,4% din PIB, influenţat de scăderea salariilor bugetare de 25%, de înghe­ţa­rea salariilor şi de scăderea numărului de bugetari. Pare că noua lege a salarizării este o reversare a acestei tendinţe de reducere a cheltuielilor cu salariile bugetarilor", a spus Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, potrivit zf.ro.

CITEŞTE ŞI Eugen Teodorovici: Durează minimum patru ani aplicarea legii salarizării

Dacă va trece şi de Parlament, legea salarizării se va aplica, cel mai probabil de la 1 ianuarie 2016 şi aduce creşteri semnificative de salarii.

Un profesor universitar va câştiga aproape de 9.500 de lei, în timp ce un profesor din mediul preuniversitar cu grad I va avea peste 6.000 de lei. În sănătate, un medic primar va câştiga 7.000 de lei, iar o asistentă medicală peste 3.000 de lei.

Noua lege a salarizării bugetarilor prevede venituri mai mari pentru primari. Astfel, primarul Bucureștiului va câștiga 16.000 de lei brut pe lună, în timp ce un primar al unei comune cu mai puţin de 3.000 de locuitori va primi un salariu brut de 6.900 de lei brut lunar.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Legea salarizării majorări salariale salariu primar
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 oct 10:39
Răspunde | Votează email 0 email
CAMI
Si un angajat de la primarie care cu studii superioare si vechime de 27 de ani in munca, in prezent cu un salariu net de 1.100 de lei cat v-a primi? Bine sa impart banii tot pentru ei si membrii lor de partid. E strigator la cer ce salarii vor avea primarii. Daca nu le ajung salariile primite in prezen cum de isi permit vacante de lux, 6 case, iahturi, insule concesionate si tratamente medicale in toata lumea? Daca isi pot permite atunci nu mai e nevoie sa primeasca bani in plus. Diferenta de salariu care se preconizeaza ca o vor avea dupa noua lege, sa o imparta amaratilor care ii slugaresc pe "saracii" edili pentru un salariu de mizerie
28 oct 03:26
...fi aprobată în Consiliu de ministri săptămâna viitoare şi pusă în deliberare publică rastimp de 10 zile. Citește mai departe… ...
27 oct 21:37
...în Guvern săptămâna viitoare şi pusă în dezbatere publică timp de 10 zile. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
27 oct 19:57
...ar putea fi aprobată în Guvern săptămâna viitoare şi pusă în dezbatere publică timp de 10 zile. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7432
RON
22 Sep
noapte 9 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H