Noua lege a salarizării loveşte în bugetari. Simona Bucura Oprescu: „Nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat duminică, la Prima News, că echipa sa din minister a finalizat partea de dialog social pe noua lege a salarizării şi aceasta ar urma să fie redactată.

18 dec. 2023, 10:46
Noua lege a salarizării loveşte în bugetari. Simona Bucura Oprescu: „Nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite”

Simona Bucura Oprescu a arătat că noua lege nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite, va veni cu grilă unică de salarizare, inclusiv pentru administraţia publică locală. Ministrul Muncii a mai spus că ”sporul de vechime este un spor care se va menţine cu siguranţă şi în noua lege a salarizării”, iar toate sporurile vor fi analizate, urmând să vină cu criterii de performanţă.

”Cu privire la noua lege a salarizării, am finalizat partea de dialog social şi ne vom apuca de treabă”, a spus ministrul Muncii.

Ea a precizat că îşi doreşte ”o lege corectă, în care să învăţăm din aplicarea legii actuale care, deşi a fost o lege bună, prin modificări pe cale parlamentară, admnistrativă sau judecătorească, am ajuns ăs vedem discrepanţe foarte mari în interiorul sistemuui bugetar”.

”Ne ocupăm de această lege în aşa fel încât şi în interiorul sistemului de salarizare publică să avem o lege unitară, o lege în care fie că vorbim de ierarhizarea pe verticală, fie că vorbim de interiorul familiilor ocupaţionale, să avem o ierarhizare care ţine cont de complexitatea muncii şi de importanţa socială a acesteia”, a mai spus ministrul Simona Bucura Oprescu.

Citeşte şi: George Simion, veste proastă pentru românii leneşi. Liderul AUR insistă cu tăierea ajutoarelor sociale

”Ne dorim să fim gata cât mai repede posibil. Din perspectiva ministerului Muncii încercăm să facem lucrurile bine şi la timp. Noua lege nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite, va veni cu grilă unică de salarizare, inclusiv pentru administraţia publică locală, noua lege va veni cu o noutate şi pe care şi ordonatorii de credite o cer, faptul că venim cu o parte fixă şi o parte variabilă, astfel încât să legăm prin indicatori de performanţă, performanţa funcţionarului de venitul pe care îl primeşte”, a explicat ea.

Ministrul Muncii a mai spus că ”sporul de vechime este un spor care se va menţine cu siguranţă şi în noua lege a salarizării, toate sporurile vor fi analizate dar vor veni cu criterii de performanţă”, relatează News.ro.

Citeşte şi: Buget 2024. Parlamentul decide ce se întâmplă cu banii românilor. Opoziţia anunţă avalanşă de amendamente