Noua lege a salarizării, anunţ de ultimă oră de la Ministerul Muncii: Venituri duble pentru aceste persoane!

Ministrul Muncii a subliniat că niciun salariu din sectorul public nu va înregistra scădere odată cu implementarea noii legi.
Mircea Filipescu
08 mai 2024, 11:42
Noua lege a salarizării, anunţ de ultimă oră de la Ministerul Muncii: Venituri duble pentru aceste persoane!

Ministerul Muncii a finalizat noua lege a salarizării, însă este un adevarat scandal. In timp ce guvernanţii au început deja negocierile cu cei de la Comisia Europeană, sindicalistii se revoltă si spun ca nu au fost consultati. Potrivit noii legi, multe categorii de la stat vor avea parte de cresteri substanţiale. Insa, Guvernul trebuie să facă rost şi de banii necesari pentru a aplica aceste creşteri.

 

Ministrul Muncii anunță schimbări majore pentru români odată cu implementarea noii legi a salarizării. Aceasta ar putea fi implementată începând chiar cu prima parte a anului 2025.

Simona Bucura-Oprescu a explicat ce se va întâmpla cu salariile celor aflați în sectorul public. Ministrul Muncii a subliniat că niciun salariu din sectorul public nu va înregistra scădere odată cu implementarea noii legi.

Salarii bugetari 2024. Cartel ALFA anunţă că lefurile se negociază cu Comisia Europeană, nu cu sindicatele
De asemenea,  pentru administrația publică locală se va implementa o grilă flexibilă și o componentă axată pe performanță. Obiectivul principal este să se încurajeze creșterea nivelului de performanță în sistemul public.

„Pentru administrația publică locală vom avea o grilă flexibilă și o componentă care ține de performanță pentru că ne dorim că și în sistemul public să creștem nivelul de performanță, să nu fie suficient să intri în sistem, să fii plătit de statul român și să crești profesional datorită faptului că ai rămas în sistem”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Noua lege a salarizării aduce bani în plus pentru medici şi sectorul IT

Mai mulți români se vor bucura de o schimbare majoră. Creșterea veniturilor bugetarilor este necesară din cauza lipsei de personal în anumite domenii. Acesta lipsă este cauzată de nivelul scăzut al veniturilor. În acest sens, odată cu intrarea noii legi în vigoare, vor avea loc mai multe modificări.

Ce venituri cred românii că ar trebui să aibă pentru un trai bun. ”În Spania și Italia au mâncare mai ieftină decât în România. Salariile sunt clar mai mari”
Angajații din domeniul IT care lucrează în sectorul public ar putea beneficia de salarii similare cu cele din sectorul privat. Astfel, ei ar putea primi măriri consistente prin noua lege, adică de peste dublul veniturilor actuale, mai notează sursa citată.

Ministrul Muncii precizează că nu se vor înregistra scăderi la niciun salarii. Obiectivul principal al noii legi este asigurarea unor venituri decente și echitabile pentru toate categoriile de angajați din sectorul public.

„Pot să vă asigur de un lucru, că nu o să avem scăderi fiindcă ideea acestei legi este de a veni cu venituri care să asigure pentru toate categoriile de angajați de la stat venituri decente și echitate”, explică ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Noua lege a salarizării aduce mai mulți bani și pentru medici.

 

Gărzile acestora vor fi mai bine plătite, iar performanța ar putea fi evaluată în funcție de numărul de servicii medicale furnizate. În ceea ce privește administrația publică locală, modificările aduse vor avea un impact semnificativ. „Pentru administrația publică locală cea mai importantă modificare e cea cu privire la modul în care se stabilesc salariile.

În acest moment reglementarea dădea posibilitatea, pe principiul autonomiei publice locale, consiliilor locale sau judeţene să-şi stabilească salariile până la nivelul vicepreședintelui viceprimarului. De data aceasta vom avea grilă şi cu administrația locală”, potrivit ministrului Muncii.
Se estimează că legea salarizării va avea un impact bugetar mai mare decât legea pensiilor. Este vorba de peste 10 miliarde de lei, mai notează sursa citată.

România se împrumută pentru a plăti salariile la nivelul actual

Romania se imprumuta acum pentru a plati pensiile si salariile. Insa, in 2025, exact aceste imprumuturi vor duce la inghetarea veniturilor. Totul din cauza ca datoria tarii a ajuns la un nivel record, iar Comisia Europeana pune o presiune in plus pe guvernanti.

Datoria publică a României a ajuns la peste 841 miliarde lei în februarie 2024 și a depășit 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB). Este cel mai înalt nivel al datoriei publice, atins pe fondul împrumuturilor pe care Ministerul Finanțelor le-a făcut în primele luni ale anului în contul nevoii de finanțare pentru întregul an. Toate aceste imprumuturi au loc și pe fondul avansului luat de cheltuielile fixe cu salariile și pensiile. Cu alte cuvinte, Guvernul se imprumuta pentru a sustine plata pensiilor și salariilor. Mai mult, practica va continua având în vedere ca urmează noi majorari de salarii pentru unii angajați de la stat, iar în luna septembrie, statul trebuie sa plătească pensiile recalculate, anunţă România TV.

Românii, datori vânduți. Pensiile și salariile riscă să fie înghețate până la final de an

Toate aceste măsuri vin la pachet cu un impact bugetar pe care statul nu poate sa îl sustina fără a se imprumuta. Însă, exact aceste imprumuturi vor bloca pe viitoare orice majorare de venituri. Și asta pentru ca, cu cât datoria publica este mai mare, guvernul este obligat sa înghețe pensiile și salariile. Și, în ultima instanța, sa le taie. Și nu trebuie sa uitam ca cei de la Comisia Europeana stau cu ochii pe guvern și cer reducerea deficitului. În caz contrar, suntem amenintati ca ni se vor bloca fondurile europene.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! O mare companie face angajări!
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Rusia va ATACA România? S-a anunțat în seara aceasta: Și-ar dori
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'