Noua metodă de testare pentru depistarea coronavirusului. Au fost introduse testele anale

A apărut o nouă metodă de testare pentru depistarea coronavirusului. Este vorba despre testele anale. Specialiștii spun că această metodă este mult mai eficientă decât cea clasică.

27 ian. 2021, 23:29
Noua metodă de testare pentru depistarea coronavirusului. Au fost introduse testele anale
Noua metodă de testare pentru depistarea coronavirusului. Au fost introduse testele anale

Noua metodă de testare pentru depistarea coronavirusului. China a introdus testele anale pentru cetăţenii pe care îi consideră că au risc mai ridicat de a se infecta cu Covid-19, relatează Bloomberg.

Noua metodă de testare pentru depistarea coronavirusului. Ce spun specialiştii despre testele anale

Potrivit specialiştilor, noua procedură de testare poate fi mai eficientă în detectarea virusului. Un milion de locuitori din Beijing au fost supuși unei metode noi de testare pentru depistarea COVID -19.

Astfel de testări au avut loc în districtele Daxing și Doncheng după ce un băiețel de nouă ani a fost depistat cu o tulpină mai violentă a coronavirusului.

Până acum, testele au fost efectuate folosind beţişoare cu tampon de vată pentru gât şi nas.

„Metoda testelor anale poate creşte rata de detectare, deoarece virusul persistă mai mult în anus decât în tractul respirator”, a declarat Li Tongzeng, un medic de la spitalul You’an din Beijing, potrivit Aleph News. 

Reacţiile persoanelor care au fost testate anal pentru Covid-19

Utilizatorii platformei de socializare Weibo, un fel de Twitter al Chinei, au avut reacţii mixte cu privire la măsura introdusă de autorităţi.

„Sunt norocos că m-am întors în China mai devreme”, a scris un utilizator. „Nu atât de dureros, dar de o umilinţă extremă”, a spus altul.

Alţii au întâmpinat procedura cu umor negru.

„Am făcut două teste anale, de fiecare dată când am făcut unul, a trebuit să fac unul şi din gât. Mi-a fost teamă că asistenta a uitat să folosească un test nou”, a spus, în glumă, un utilizator de pe Weibo.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 27 ianuarie 2021. Peste 57.000 de români vaccinaţi cu două doze

Măsuri de restricţie stricte în China

China a impus restricţii tot mai stricte pentru persoanele care călătoresc din afara ţării, pentru a menţine nivelul de răspândire aproape de zero.

Citeşte şi Medicament folosit pentru tratarea cancerului, utilizat cu succes în tratamentul covid

De asemenea, China a înăsprit restricţiile şi pe plan intern. Beijinul a anunţat că persoanele din zonele cu risc mediu sau ridicat vor fi interzise în oraş, pentru a reduce riscul transmiterii virusului în perioada Anului Nou chinezesc.

Pentru a călători în China, trebuie să ai mai multe teste Covid-19 negative şi totodată să stai în carantină timp de două săptămâni.

Între timp, Wuhan pare să fie unul dintre cele mai sigure oraşe din lume