Noua monedă a Vaticanului promovează vaccinarea anti-COVID

Oficiul de Marketing Filatelic și Numismatic al Vaticanului a lansat o nouă serie de monede, dintre care una promovează vaccinarea împotriva COVID. Pe site-ul său, instituţia notează că, din noua serie de opt monede, „moneda de argint de 20 de euro, opera lui Chira Principe, este dedicată unei probleme actuale care se află foarte mult în centrul Papei Francisc: grija pentru a face față pandemiei și nevoii de vaccinare”.

08 iul. 2022, 09:55
Noua monedă a Vaticanului promovează vaccinarea anti-COVID

Moneda prezintă un medic, o asistentă și un tânăr pe cale să primească vaccinul. În nota insituţiei se mai arată că „Sfântul Părinte a subliniat de multe ori importanța vaccinării, amintind că îngrijirea este sănătatea este „o obligație morală” și este important „să se continue efortul de imunizare și a celor mai sărace popoare”.

Nou monedă de la Vatican promovează vaccinarea

Seria este formată din opt monede, cu caracteristici asemănătoare euro europeni. Pe o parte se află stema Papei Francisc cu inscripția „Città del Vatican” (Orașul Vaticanului) și douăsprezece stele.

Citeste si Papa Francisc dezminte demisia de la Vatican: „Dumnezeu ne va spune, sunt încă în viaţă”

Seria are și o monedă de aur de 50 de euro, care este opera lui Marco Ventura și este dedicată Fecioarei Milei. Cuvintele care înconjoară imaginea Fecioarei sunt „ascolto, amore, aiuto, accoglienza” (ascultă, iubește, ajută, bun venit), scrie publicaţia aciprensa.com

Citeste si Papa Francisc spune că Al treilea Război Mondial a fost declarat. Suveranul Pontif a dezvăluit rolul NATO în decizia Rusiei de a invada Ucraina