Nouă persoane au fost reţinute într-un dosar de evaziune fiscală, în Mehedinţi

Un număr de nouă persoane au fost reţinute în noaptea de joi spre vineri pentru 24 de ore în urma audierii celor ridicaţi cu mandat de aducere la sediul DIICOT din Drobeta Turnu Severin, după percheziţiile efectuate, joi dimineaţa, pentru acuzaţia de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.

22 nov. 2013, 06:15
Nouă persoane au fost reţinute într-un dosar de evaziune fiscală, în Mehedinţi

Surse apropiate anchetei au declarat că printre oamenii de afaceri cei mai cunoscuţi, faţă de care s-a luat măsura respectivă, se află Dan Bălănoiu, administratorul firmei „Vulturul Pleşuv”, Constantin Apostol, patronul societăţii „Tandreţe Impex”, Tiberiu Giuca, directorul societăţii „Building Exim”, toţi din Drobeta Turnu Severin, şi Nicu Popescu, om de afaceri din Motru, judeţul Gorj, potrivit Agerpres.

Anchetatorii i-au lăsat în libertate pe şeful Poliţiei locale din Drobeta Turnu Severin, Nicolae Micşoniu, şi pe soţia acestui, pe avocatul Sorin Crudiu, şi pe omul de afaceri Constantin Bădescu.

Procurorii DIICOT Mehedinţi au adus la audieri 38 de persoane care în perioada 2009-2013, prin mai multe conturi deschise la diferite unităţi bancare, au încasat ilegal aproximativ 85.129.000 lei de la 29 de firme beneficiare de facturi fictive, sume care au fost ridicate integral în numerar din conturi, nefiind plătit niciun furnizor de către firmele controlate de grupul infracţional.

„Retragerile de numerar s-au făcut în baza unor documente false, respectiv, borderouri achiziţii fier vechi, cu sprijinul nemijlocit al unor funcţionari bancari”, se arată într-un comunicat IGPR.