Nouă persoane din dosarul „Vameşi Stamora-Moraviţa 2016”, reţinute în Arestul Arad

Nouă persoane audiate de DIICOT Timişoara, marţi, în dosarul "Vameşi Stamora - Moraviţa 2016" au fost reţinute pentru 24 de ore şi conduse în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

31 mai 2016, 16:59
Nouă persoane din dosarul „Vameşi Stamora-Moraviţa 2016”, reţinute în Arestul Arad

„În Arestul Inspectoratului de Poliţie Arad au ajuns nouă persoane, dintre care două sunt femei”, a declarat Lorena Pârvulescu, purtător de cuvânt al IPJ Arad, conform Agerpres.

În urma investigaţiilor efectuate într-un dosar penal de către procurorii DIICOT Timişoara şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost puşi sub învinuire peste 50 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, contrabandă şi complicitate la contrabandă, arată un comunicat de presa al DGA.

Citeşte şi: Poliţiştii de la Vama Moraviţa protejau contrabandişti care aduceau ţigări cu TIR-ul. Mita era lăsată la un magazin

Din cercetările efectuate în mai multe dosare penale privind săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă de către membrii unor grupuri infracţionale, a rezultat că poliţiştii de frontieră din PTF Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de punct şi a şefilor de ture, s-au constituit şi au acţionat în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie pentru a obţine diferite beneficii materiale.