NOUA PROGRAMĂ ŞCOLARĂ pentru învăţământul primar. Vezi ce materii se introduc

Ministerul Educaţiei a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate de elevii din clasele I-IV. Planul, pus în dezbatere publică în luna februarie, a suferit câteva modificări. Astfel, a fost introdusă o oră de limbă străină pentru elevii de clasa pregătitoare şi o oră de matematică la clasa a II-a. Mai mult, cei mici vor face şi mai multă mişcare, 4 ore pe săptămână.

26 apr. 2013, 06:20
NOUA PROGRAMĂ ŞCOLARĂ pentru învăţământul primar. Vezi ce materii se introduc

Ministerul Educaţiei a publicat noile programe şcolare pentru învăţământul primar. Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregătitoare şi I-a şi din 2014, pentru clasa a II-a.

Elevii de la clasa pregătitoare şi până la clasa a III-a vor studia „Arte vizuale şi abilităţi practice” de două ori pe săptămână, în timp ce materiile „Educaţie Tehnologică” şi „Educaţie pentru societate” vor fi scoase din programă, potrivit planurilor cadru finale. În schimb, va fi introdusă o oră pe săptămână de „Educaţia civică”, din clasa a III-a.

Mai mult, elevii de a III-a şi a IV-a vor face două ore de limba străină pe săptămână, iar micuţii de clasa I vor face şapte ore de „Comunicare în limba română”, faţă de şase ore, care erau prevăzute iniţial.

Toţi elevii de la ciclul primar vor avea în programa şcolară două ore pe săptămână de educaţie fizică, urmând ca de la clasa a III-a să se introducă şi o oră de „Joc şi mişcare„. În schimb, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a II-a vor rămâne cu două ore de „Muzică şi mişcare” pe săptămână, însă, de la clasa a III-a, disciplina va avea o oră, odată cu introducerea materiei „Joc şi mişcare”.

Religia se va studia tot cu oră pe săptămână. Elevii de la clasa pregătitoare vor face două ore de „Dezvoltare personală” pe săptămână în loc de una, cum era prevăzut iniţial.

La clasele pregătitoare şi clasa I, toate orele vor dura 30-35 de minute, iar restul timpului va fi alocat activităţilor recreative. La clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, orele vor avea o durată de 45 de minute.


loading...