Nouă raiduri aeriene împotriva Statului Islamic

Forţele SUA, sprijinite de aliaţi arabi, au efectuat nouă atacuri aeriene în noaptea de vineri spre sâmbătă în nordul Siriei, vizând combatanţi, artilerie şi echipamente ale grupării Statul Islamic (SI), a indicat armata americană, citată de France Presse. 

04 oct. 2014, 20:11
Nouă raiduri aeriene împotriva Statului Islamic

Aceste noi lovituri intervin în timp ce o nouă înregistrare video difuzată vineri de către SI prezintă decapitarea unui al patrulea ostatic, un angajat umanitar britanic Alan Henning. 

Armata americană a efectuat, de asemenea, cinci atacuri aeriene în Irak, a indicat comandamentul american responsabil de Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (Centcom). 

Cel puţin 35 de jihadişti au fost ucişi în atacurile coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic, efectuate în două zone din nordul Siriei, între care oraşul asediat Kobane, a indicat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH). 

Iordania, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au participat la aceste lovituri în Siria, efectuate cu avioane de luptă şi drone, precizează Centcom. 

Patru atacuri aeriene au avut loc în jurul Kobane, oraş kurd de la frontiera cu Turcia, asediat de jihadişti. 

Două din aceste lovituri au afectat o clădire a SI, trei poziţii de artilerie şi un vehicul la est de Kobane. Alte două atacuri au lovit o instalaţie mică, un vehicul militar blindat şi un altul la sud de Kobane. 

Avioanele, care au participat la misiune, au bombardat un depozit de arme şi un centru logistic al Statului Islamic în provincia Hassake (nord-est) unde cel puţin 30 de jihadişti au fost ucişi, potrivit OSDH. Aeroportul din Taqba, la sud-vest de Raqqa, a fost de asemenea avariat. Alte două atacuri aeriene au distrus un tanc şi un alt vehicul la Deir ez-Zor în estul Sirie.