Noua Steaua va avea un buget de 300.000 euro. În patru ani echipa trebuie să ajungă în Liga 1

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București va avea în sezonul 2017-2018 al Ligii a IV-a un buget de aproximativ 300.000 de euro, banii urmând să provină din fonduri proprii și nu de la bugetul de stat, a anunțat președintele CSA, colonelul Cristian Petrea.

14 dec. 2016, 12:10
Noua Steaua va avea un buget de 300.000 euro. În patru ani echipa trebuie să ajungă în Liga 1

Pentru Liga a IV-a avem în vedere un buget de aproximativ 300.000 de euro care va fi susținut în totalitate din veniturile proprii ale CSA și nu din fonduri publice. Veniturile proprii sunt cele din sponsorizări, din valorificarea infrastructurii sportive, din transferuri de jucători și din bilete vândute la diferite competiții. Ne dorim să vină și un investitor, dar cel mai important este ca în Liga a IV-a să demonstrăm că ne ținem de cuvânt. Iar din Liga a III-a putem atrage investitori serioși, iar efortul clubului să fie diminuat și să putem promova în ligile superioare„, a spus Cristian Petrea.

Acesta a menționat că noua echipă de seniori, condusă din funcția de director tehnic de Marius Lăcătuș, va avea ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020. „Îi mulțumesc lui Marius Lăcătuș că a venit cu inima alături de acest proiect și îi transmit că va beneficia de tot sprijinul din partea conducerii CSA Steaua. Discuțiile pentru înființare au fost inițiate de domnul George Boroi, iar proiectul l-am prezentat conducerii Ministerului Apărării Naționale și acum suntem în situația fericită de a avea o echipă de fotbal. Nu suntem contra nimănui, acesta e proiectul nostru. Confuzie dacă este, nu am creat-o noi. Un proiect poate crea simpatii, dar și antipatii. Dar nu putem mulțumi pe toată lumea. Echipa de fotbal, care va fi înscrisă în Liga a IV-a în sezonul 2017-2018, are ca obiectiv promovarea în Liga I în sezonul 2020-2021. Această promovare ne dorim să fie sincronizată cu planul de modernizare a stadionului Steaua în vederea Campionatului European din 2020. Ne dorim promovare succesivă în ligile superioare prin merit sportiv, astfel ca suporterii să vadă în noi un partener corect„, a explicat președintele.

Citeşte şi Laurenţiu Reghecampf: Mi se pare ciudat să existe două echipe Steaua Bucureşti. Golubovic a cerut rezilierea contractului

Conducerea CSA Steaua a discutat cu Asociația Municipală de Fotbal București, precum și cu Federația Română de Fotbal, și va putea înscrie echipa nou înființată direct în Liga a IV-a, și nu în cea de-a V-a. „Am avut discuții cu AMFB și cu FRF și suntem convinși că atunci când vom depune cererea de înscriere în Liga a IV-a vom îndeplini toate criterii de eligibilitate, și aici vorbim de infrastructură, palmares, antrenori cu licențe și un centru de copii și juniori. Departamentul juridic al CSA Steaua și AMFB lucrează și suntem convinși că avem acoperirea legală de a evolua direct în Liga a IV-a„, a afirmat Petrea.

Colonelul Cristian Petrea, care a devenit președintele CSA Steaua după demisia lui George Boroi, numit secretar general al COSR, dorește să continue în noua funcție. „Eu sunt împuternicit până la 31 mai 2017, după aceea MApN va începe un proces de selecție pentru funcția de comandant al clubului și atunci îmi voi depune și eu raportul„, a precizat Petrea.

Citeşte şi Steaua lui Lăcătuş, criticată de Hagi şi Lucescu: Ca la noi la nimeni!

Fostul internațional Marius Lăcătuș a fost numit, la 12 decembrie, antrenor-coordonator (director tehnic) al secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București. CSA va înființa o echipă de fotbal la nivel de seniori care va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competițional 2017-2018.

Marius Lăcătuș a jucat timp de 13 sezoane pentru Steaua, în perioadele 1983-1989 și 1993-2000, timp în care a cucerit Cupa Campionilor Europeni — în 1986, Supercupa Europei — în 1987, 10 titluri de campion și șapte Cupe al României.