Protestatarii care au vandalizat maşina ministrului Culturii, Daniel Barbu, au fost indentificaţi

Poliţia a reuşit să îi identifice 16 persoane împlicate în atacul asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu. Cinci persoane au fost deja audiate. De asemenea, au fost identificaţi şi martori care pot furniza informaţii despre incident.

18 oct. 2013, 06:50
Protestatarii care au vandalizat maşina ministrului Culturii, Daniel Barbu, au fost indentificaţi

Mihai Pruteanu a spus, într-o conferinţă de presă, că persoana care a spart cu braţul luneta maşinii în care se afla ministrul Daniel Barbu a fost identificată, urmând a fi audiată. În prezent se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs incidentul, ancheta fiind derulată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Citeşte şi Daniel Barbu, despre cei care i-au vandalizat maşina: Le-am spus că se poartă ca nişte neofascişti VIDEO

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seară, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au afişat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui.

Maşina ministrului a fost blocată, apoi atacată cu pietre de manifestanţii furioşi. Unii chiar s-au urcat pe autoturism şi au lovit cu pumnii şi picioarele.

Citeşte şi GAFĂ a lui Stroe, după atacul asupra ministrului Culturii: Au fost identificaţi 8 agresori, 30 sunt REŢINUŢI

Atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Victor Ponta au condamnat atacul asupra ministrului Culturii.