Noua tulpină a coronavirusului devine tot mai agresivă. Este responsabilă de 10% din infecţiile din Franţa

Varianta coronavirusului depistată pentru prima dată în Marea Britanie şi considerată ca având o rată mai mare de transmitere este responsabilă în prezent de 10% din cazurile de infectare din Franţa, spune purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris.

28 ian. 2021, 10:14
Noua tulpină a coronavirusului devine tot mai agresivă. Este responsabilă de 10% din infecţiile din Franţa

Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, a declarat joi dimineaţă, într-un interviu pentru postul de radio France Inter, că opţiunea unui lockdown mai strict rămâne deschisă pentru guvernul preşedintelui Emmanuel Macron. El nu a oferit însă alte detalii. El mai spune că noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie este responsabilă în prezent de 10% din cazurile de infectare din Franţa, după cum scrie Jerusalem Post.

Citeşte şi Tulpina britanică a coronavirusului s-a extins în 70 de ţări. Boris Johnson: Ar fi fost „mare păcat” dacă Regatul Unit ar fi rămas în programul de vaccinare al UE

Franţa a raportat miercuri aproape 27.000 de cazuri noi de infectare, cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat de la mijlocul lunii noiembrie, când ţara se afla în al doilea lockdown total, această creştere semnalând că interdicţia actuală de circulaţie pe timp de noapte nu reuşeşte să stopeze transmiterea virusului.

Citeşte şi Florin Cîţu, avertisment despre tulpina britanică de COVID-19. „Nu tratăm foarte uşor situaţia. Încercăm să identificăm ce riscuri există”

Conducerile tot mai multor ţări din Europa autorităţile caută soluţii pentru a limita ca noua tulpină de coronavirus să se răspândească. Comisia Europeană a recomandat luni tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere şi să ceară celor care intră din terţe ţări să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte în încercarea de a limita transmiterea în interiorul UE a noilor tulpini de coronavirus.