Londra şi sud-estul Angliei intră în carantină. Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie se răspândeşte mai rapid

Marea Britanie anunţa luni că o „nouă variantă” a SARS-COV-2 a fost identificată şi se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul ţării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock, spunea că au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.

19 dec. 2020, 17:43
Londra şi sud-estul Angliei intră în carantină. Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie se răspândeşte mai rapid

UPDATE:

Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est va intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews.

Premierul briatnic a afirmat că persoanele din scenariului 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători iar toate persoane din toate scenariile ar trebui să stea în zonele lor locale și să nu călătorească.

Aceasta vina ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile înainte de Crăciun.

Noua tulpină de COVID-19 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată, a declarat sâmbătă Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia, relatează Agerpres.

„Aşa cum s-a anunţat luni, Marea Britanie a identificat o nouă variantă a COVID-19”, a spus Whitty într-un comunicat.

El a afirmat că deşi nu există dovezi actuale că noua variantă a coronavirusului provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că ar afecta eficienţa vaccinurilor, autorităţile britanice lucrează în regim de urgenţă pentru a confirma aceste lucruri.

Noua tulpină se răspândeşte mai repede

„Am alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăţi modul de înţelegere”, a mai spus oficialul britanic în comunicat.

Guvernul britanic a declarat luni că o creştere a numărului de infecţii în Londra şi sud-estul Angliei ar putea fi legată de o variantă nouă, mai transmisibilă a virusului.

Marea Britanie a raportat vineri 28.507 de noi cazuri de COVID-19 şi 489 de decese, cu rata de reproducere „R” estimată între 1,1 şi 1,2, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor creşte rapid.

Citeşte şi: Oamenii care suferă de aceste afecţiuni nu trebuie să poarte mască. Avertismentul experţilor


loading...
Partenerii noștri