Noua tulpină super-mutantă COVID a primit numele Omicron. S-ar putea transmite mai rapid decât Delta

Noua tulpină africană COVID, ce are 32 de mutații, a fost denumită Omicron. Această variantă a coronavirusului s-ar putea răspândi mult mai rapid decât Delta.

26 nov. 2021, 22:11
Noua tulpină super-mutantă COVID a primit numele Omicron. S-ar putea transmite mai rapid decât Delta

Noua tulpină africană COVID a primit denumirea Omicron, iar experții OMS au declarat-o o variantă „îngrijorătoare” întucât ar putea fi mai contagioasă decât Delta, care a făcut ravagii și la noi în țară în valul 4.

Noi cazuri, de infecție cu tulpina africană Omicron, au fost deja depistate în Europa, înclusiv la noi în țară, în București.

Alexandru Rafila, avertisment despre noua tulpină COVID. „A fost declarată o variantă preocupantă. E de patru ori mai contagioasă ca Delta”

Aceasta este a cincea variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 declarată de OMS „variantă de natură să stârnească îngrijorare” , de la începutul pandemiei. Celelalte au fost Alpha, Beta, Gamma și Delta. Tulpinile declarate „variante de îngrijorătoare” comportă un risc mai mare de transmisibilitate și răspândire față de cele catalogate drept „variante de interes”, care sunt ținute sub observație după ce sunt depistate în areale relativ restrânse.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de ultimă oră conform căruia, va organiza o întâlnire de urgență cu autoritățile responsabile din România pentru a stabili dacă țara noastră trebuie să ia noi măsuri pentru prevenirea infecției cu varianta Omicron a coronavirusului, relatează Digi24.

Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră cu privire la tulpina africană a coronavirusului: „Mă voi consulta cu autoritățile din România asupra unor noi măsuri”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț de ultimp oră cu privire la măsurile care s-ar putea impune în România pentru prevenirea răspândirii tulpinii africane a coronavirusului.

Noua tulpină COVID pune pe jar autorităţile în UE. Comisia Europeană cere activarea „frânei de urgenţă” privind călătoriile

„Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2.”, a menționat premierul Ciucă, într-o postare pe Facebook.