Noul ambasador al SUA, la Bucureşti. Avem aceeaşi viziune: O Europă întregă, liberă şi în pace VIDEO

Noul ambasador al SUA în România, Hans G. Klemm, a sosit duminică seară la București, conform informațiilor publicate pe pagina de Facebook a reprezentanței diplomatice americane, însoțite de mai multe fotografii.

21 sept. 2015, 07:28

Abia sosit la Bucureşti, ambasadorul Hans Klemm se prezintă românilor într-un videoclip pe YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=e0KPyJPhZVA

„Bună ziua! Sunt Hans Klemm, noul Ambasador al Statelor Unite în România. După mai mult de treizeci de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint  America în România.
Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din  universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci, sunt fermecat de cultura, limba și istoria României, a precizat noul ambasador al SUA în România.

„Astăzi,  avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace.  Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate, să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră  contra corupției, să extind comerțul bilateral și investițiile, să întăresc relaţiile dintre poporul american și poporul român. Doresc să avem un dialog, deschis și productiv, în persoană sau online. Soția mea, Mari, şi eu abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viaţă și să ne întâlnim în scurt timp (…) Aşadar, pe curând!”

Printre cei care l-au întâmpinat la Aeroportul Otopeni s-a numărat și însărcinatului cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson.

Hans G. Klemm urmează să fie primit luni după-amiază de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, apoi de președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis îl primeşte luni pe ambasadorul SUA

Noul ambasador al SUA a depus jurământul miercurea trecută, la sediul Departamentului de Stat al SUA. Cu acest prilej, el a salutat eforturile României de a combate fenomenul corupției, menționând „campania hotărâtă” dusă în acest sens și arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu.

La ceremonia de depunere a jurământului au participat secretarul de stat John Kerry și ambasadorul desemnat al României în SUA, George Maior.


loading...