Noul ambasador al SUA la Bucureşti i-a prezentat lui Iohannis scrisoarea de acreditare

Ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a prezentat, luni, la Palatul Cotroceni, scrisoarea de acreditare președintelui Klaus Iohannis.

21 sept. 2015, 16:41
Noul ambasador al SUA la Bucureşti i-a prezentat lui Iohannis scrisoarea de acreditare

 „Bine ați venit în România. Este o plăcere să vă primesc aici”, a afirmat Iohannis, după ce Hans Klemm și-a prezentat scrisoarea de acreditare ca ambasador în România.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îl primeşte luni pe ambasadorul SUA

La finalul ceremoniei de la Cotroceni, la care au participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu și Laurențiu Ștefan și secretarul de stat în MAE Daniel Ioniță, șeful statului și noul ambasador al SUA în România au avut o întrevedere.

Hans Klemm a venit la Cotroceni împreună cu însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson, scrie Agerpres.

Noul ambasador al Statelor Unite a sosit luni în România. El a fost primit în cursul zilei și de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Klemm a publicat pe Facebook un mesaj video în care afirmă că este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate, dar și de sprijinirea respectării statului de drept și a luptei împotriva corupției.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj postat pe Facebook

„După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român.

De atunci sunt fermecat de cultura, limba și istoria României. Astăzi avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace. Ca ambasador, țelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției.

Voi lucra să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și poporul român. Eu și soția mea, Mari, abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp”, a afirmat în limba română Hans Klemm.