NOUL COD RUTIER aduce amenzi uriaşe pentru cei care merg pe trotinetă. Şi bicicliştii sunt vizaţi

Publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2019 09:40 // Actualizat: Miercuri, 25 Septembrie 2019 11:37 // Sursa: romaniatv.net

Persoanele care conduc mijloace de transport pentru care nu au nevoie de permis, precum biciclete, trotinete, căruțe etc, dar folosesc telefonul sau alt aparat pentru fotografii sau filmări, riscă amenzi uriașe. 

Foto: evz.ro

COD RUTIER. Un proiect de act normativ adoptat de Guvern vizează modificarea Codului rutier, în sensul amendării celor care folosesc telefonul mobil atunci când conduc un vehicul. Mai precis, inițiativa vizează sancționarea, alături de șoferii autovehiculelor, a conducătorilor de vehicule pentru care nu este nevoie de deținerea unui permis auto care folosesc telefonul mobil sau alte dispozitive ce permit înregistrarea foto/video în timpul conducerii unui astfel de vehicul.

Astfel, cei ce se deplasează cu biciclete, trotinete sau conducătorii de căruțe vor putea fi sancționați, dacă sunt prinși că folosesc telefonul mobil în timpul deplasării, cu amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Proiectul legislativ prevede că "ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia" se sancționează cu amendă.

În prezent, amenzile pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii se aplică doar conducătorilor de autovehicule, aceștia fiind amendați doar dacă nu folosesc telefoane dotate cu dispozitive de tip "mâini libere".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi biciclisti Cod Rutier COD RUTIER 2019 trotinete electrice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H