NOUL COD RUTIER. Ai voie sau nu să mănânci la volan?

Publicat: Luni, 02 Mai 2016 10:39 // Actualizat: Luni, 02 Mai 2016 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Din pricina timpului scurt, mulți dintre șoferi preferă să ia masa chiar la volan. Acest obicei încalcă vreo lege de circulație din codul rutier?

Foto: auto-bild.ro

Vorbitul la telefon la volan este interzis, dar cum rămâne cu mâncatul, se întreabă auto-bild.ro. Legea nu explică clar și o eventuală amendă poate depinde de polițistul pe care-l întâlniți.

Citeşte şi Ce drepturi are un şofer oprit în trafic de poliţia rutieră. Cum se poate SCĂPA CHIAR DE O AMENDĂ RADAR

Legea spune că orice activitate care perturbă atenţia celui de la volan este interzisă şi este reglementată de articolul 99, alineatul 13, care clasifică drept contravenţie "lăsarea liberă în timpul condusului a volanului, ghidonului sau a manetei de comandă a vehiculului".

În completarea acesteia vine legea din articolul 100, alineatul 10 care prevede că „efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activităţi de natură a-i distrage atenţia de la conducere ori folosirea instalaţilor de sonorizare la un nivel de zgomot ce afectează deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic."

Dacă polițistul de la circulație care v-a văzut mâncând la volan consideră că acest obicei v-a făcut să lăsați liber volanul, vă poate amenda. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 20:39
...cu amendă şi puncte de penalizare", a explicat preşedintele Comisiei pentru transporturi din Senat, Ionel-Daniel Butunoi. NOUL COD RUTIER. Ai voie sau nu să mănânci la volan? El consideră că această propunere legislativă va conduce la o mai bună colectare a amenzilor...
15 iun 19:07
Votează email 0 email
...verificarea aptitudinilor pe drumurile publice din interiorul localităţilor, dar şi pe drumurile publice pe timp de noapte. NOUL COD RUTIER. Ai voie sau nu să mănânci la volan? Respingerea candidatului la una dintre aceste probe presupune reluarea întregului proces de examinare, dar nu mai...
15 iun 16:28
...aptitudinilor pe drumurile publice din interiorul localităţilor, dar şi pe drumurile publice pe timp de noapte. NOUL COD RUTIER. Ai voie sau nu să mănânci la volan? Respingerea candidatului la una dintre aceste probe presupune reluarea întregului proces de examinare, dar nu mai devreme de 30...
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H