Noul Cod Rutier dă peste cap România. GESTUL pentru care mii de şoferi riscă acum AMENZI URIAŞE

Noile prevederi din Codul Rutier aduc amenzi importante. Șoferii români care sunt prinși că au lipite pe geamuri diverse accesorii ce pot reduce vizibilitatea la volan riscă penalizări de până la 3.000 de lei.

09 sept. 2019, 07:19
Noul Cod Rutier dă peste cap România. GESTUL pentru care mii de şoferi riscă acum AMENZI URIAŞE

Legislația rutieră în vigoare stabileşte că „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Atenţie, şoferi! Nu faceţi asta la volan, rămâneţi fără permis! Se întâmplă din octombrie

Clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă. Ceea ce înseamnă că șoferii care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendați cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

COD RUTIER 2019. Greşeala banală care îţi poate aduce amenzi uriaşe în fiecare zi

De asemenea, contravenție este și „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”, aceasta fiind sancționată cu amendă de până la 2.900 de lei.

Totuși, există și o variantă legală: șoferii pot utiliza tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român (RAR).


loading...
Partenerii noștri