Noul efect advers al vaccinului anti-COVID, descoperit de cercetători. Voi l-aţi avut? A fost solicitat un studiu urgent

Un nou efect advers al vaccinului anti-Covid, gustul metalic, a ieșit la lumină. În timp ce la unii dispare după ce mănâncă sau beau ceva, la alții poate să persiste timp de câteva zile.

27 mart. 2021, 20:35
Noul efect advers al vaccinului anti-COVID, descoperit de cercetători. Voi l-aţi avut? A fost solicitat un studiu urgent

Noul efect advers al vaccinului anti-Covid a ieșit la lumină și este cel puțin ciudat. Unii pacienți ar fi raportat că au rămas cu un gust metalic în gură, chiar și pentru câteva zile, relatează The Mirror.

Mai ciudată este inconsistența dată de noul efect advers al vaccinului. În timp ce la unii dispare după ce mănâncă sau beau ceva, la alții poate să persiste timp de câteva zile. Un american în vârstă de 45 de ani a raportat că era „ca și cum ai avea nichel în gură”. Reacția aceasta ar fi apărut la câteva minute după ce a primit o doză de vaccin Pfizer. Chiar dacă a încercat cu mai multe variante, printre care și folosirea apei de gură, el a spus că senzația a rămas mai mult de 24 de ore.

Faci sau nu anticorpi dacă nu ai reacţii adverse după vaccinul anti-covid. Explicaţiile lui Virgil Musta

Un alt american, de data aceasta în vârstă de 52 de ani a decris și el această senzație, dar a dispărut după ce a luat masa. Experții spun că este „normal” să ai o oarecare stare de rău după vaccinare, iar efectele secundare sunt la ordinea zilei, ghidul oficial din Regatul Unit descriindu-le ca fiind „foarte frecvente”.

Totuși, este pentru prima oară când pacienții raportează un astfel de efect advers, acest „gust metalic” în gură. Nu ar fi însă primul vaccin cu acest efect advers. Experții spun că l-au mai întâlnit și la alte vaccinuri, din trecut, iar apariția efectelor adverse ar fi doar un semn că vaccinarea funcționează. În același timp, ei solicită acum un studiu „urgent” cu privire la acest aspect, mai ales că unii oameni au raportat chiar și probleme cu auzul.

Răsturnare de situaţie privind reacţiile adverse la vaccinul COVID-19. Valeriu Gheorghiţă recunoaşte: „Nu cunoaştem adevărata frecvenţă”
În România, Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, în ultimele 24de ore, au fost vaccinate 58.547, dintre care 8.584 cu serul AstraZeneca şi s-au raportat 138 de reacţii adverse.

De la ultima raportare s-au înregistrat 138 de reacţii adverse, dintre care 53 la persoane vaccinate cu Pfizer, 9 la persoane vaccinate cu Moderna şi restul la persoane care au primit serul AstraZeneca.

De la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 9.931 reacţii adverse, o rată de 3,5/1000 doze administrate.


loading...
Partenerii noștri