Noul ministru al Muncii este de acord cu introducerea educaţiei sexuale în şcoli

Publicat: Joi, 26 Noiembrie 2015 19:54 // Actualizat: Joi, 26 Noiembrie 2015 19:54 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, a afirmat, joi, că autorităţile trebuie să deruleze programe de educaţie pentru viaţă în şcoli, inclusiv de educaţie sexuală, citând statistici potrivit cărora jumătate dintre tinerii activi sexual care au parteneri stabili nu utilizează mijloace contraceptive.

Declaraţiile ministrului au fost făcute în cadrul unei dezbateri care a fost organizată la Palatul Cotroceni, intitulată "Educaţie pentru sănătate", care promovează introducerea în curricula şcolară a unei discipline separate pe tema sănătăţii în rândul tinerilor, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a declarat cu această ocazie că autorităţile trebuie să susţină şi să promoveze un "stil de viaţă sănătos în rândul adolescenţilor", atât în ceea ce priveşte alimentaţia, exerciţiile fizice, dar şi educaţia sexuală. "Organele de specialitate ale administraţiei publice locale şi centrale (...) au obligaţia să deruleze în mod sistematic în unităţile şcolare programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţia sexuală pentru copii", a spus Claudia Ana Costea.

Ea a dat citire unor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care arată că, în România, peste jumătate dintre tinerii activi sexual cu parteneri stabili nu utilizează mijloace contraceptive. "Un sfert din adolescenţii între 14 şi 17 ani se declară activi sexual, vârsta medie de debut a vieţii sexuale fiind de 15 ani şi jumătate, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. (...) Mai puţin de jumătate dintre cei cu parteneri stabili utilizează în mod constant mijloace de protecţie", a afirmat Costea.

Citeşte şi

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
caludia ana costea educaţie sexuală Ministrul Muncii programa scolara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 23:37
...mult succes !’ Departamentul Comunicare Publică RomaniaTV: Noul ministru al Muncii este de acord cu introducerea educaţiei sexuale în şcoli ...
26 nov 20:07
...inclusiv de educaţie sexuală, citând statistici potrivit cărora jumătate dintre tinerii activi sexual care au parteneri Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H