Noul prefect al judeţului Argeş, instalat în funcţie în prezenţa premierului Cioloş

Noul prefect al județului Argeș, Cristian Soare, a fost instalat oficial în funcție vineri, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezent și premierul Dacian Cioloș.

19 feb. 2016, 16:40
Noul prefect al judeţului Argeş, instalat în funcţie în prezenţa premierului Cioloş

Premierul Dacian Cioloş i-a urat succes noului prefect al judeţului Argeş și i-a cerut să-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile, inclusiv cele legate de organizarea alegerilor locale și parlamentare, evitând orice implicare politică, potrivit Agerpres.

Guvernul a decis, în urmă cu o zi, eliberarea din funcție a prefectului Mihail Oprescu, acesta fiind înlocuit cu șeful interimar al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Cristian Soare.

Mihail Oprescu se afla în funcție din data de 27 martie 2014, când l-a înlocuit chiar pe Cristian Soare, cel care a ocupat postul de prefect începând cu 9 mai 2012. Înainte de a fi numit prefect, Oprescu a fost inspector șef al ITM Argeș, funcție pe care va reveni după încetarea mandatului.

Postul de subprefect al județului Argeș a rămas în continuare vacant. Funcția nu a mai fost ocupată din mai 2015, când ultimul ei titular, fostul deputat Ion Burnei, s-a pensionat.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş, chemat în Parlament ca să explice cum au fost selectaţi noii prefecţi