Noul premier italian renunţă la formarea Guvernului. Singura soluţie, organizarea de noi alegeri

Publicat: Duminică, 27 Mai 2018 21:32 // Actualizat: Duminică, 27 Mai 2018 22:45 // Sursa: romaniatv.net

Noul prim-ministru Giuseppe Conte renunţă la formarea guvernului.  Matteo Salvini susţine că singura soluţie este organizarea de noi alegeri. 

Italia: Noul prim-ministru Giuseppe Conte renunţă la formarea guvernului; Matteo Salvini susţine că singura soluţie este organizarea de noi alegeri

Prim-ministrul desemnat al Italiei, Giuseppe Conte, a renunţat la formarea guvernului după ce preşedintele Sergio Mattarela i-a respins propunerea pentru postul de ministru al Economiei, scrie BBC. Decizia a fost anunţată la finalul întâlnirii.

Conte, un profesor de drept necunoscut şi fără experienţă politică, i-a transmis preşedintelui lista de miniştri dar Mattarela a respins candidatul propus de Conte pentru Ministerul Economiei, pe economistul eurosceptic de 81 de ani, Paolo Savona.

Înainte ca întâlnirea dintre cei doi să se încheie, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a declarat că singura opţiune rămasă este organizarea de noi alegeri, cel mai probabil la sfârşitul acestui an.

Duminică, Savona a încercat să liniştească grijile privind viziunea sa eurosceptică în primul său discurs pe această temă. El a fost un critic vocal al monedei euro şi al Uniunii Europene.

“Vreau o Europa diferită, mai puternică, dar egală”, a declarat Savona.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H