Noul preşedinte al Georgiei, investit în prezenţa ministrului român Titus Corlăţean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va participa duminică, 17 noiembrie, la Tbilisi, la ceremonia oficială de învestitură a preşedintelui ales al Georgiei, Giorgi Margvelaşvili, a anunţat MAE, citat de Agerpres.

16 nov. 2013, 09:32
Noul preşedinte al Georgiei, investit în prezenţa ministrului român Titus Corlăţean

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei române va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său Maia Panjikidze, precum şi o întâlnire cu contingentul român din cadrul Misiunii de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM), se arată într-un comunicat al MAE.

‘Prezenţa ministrului Afacerilor Externe în această ţară se înscrie în dinamica contactelor politico-diplomatice de nivel care caracterizează relaţiile excelente de cooperare dintre România şi Georgia. În perspectiva apropiatului Summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013), întrevederea şefului diplomaţiei române cu omologul georgian se înscrie pe linia susţinerii constante acordate de România aspiraţiilor europene ale Georgiei’, precizează sursa citată.

Georgia este principalul partener comercial al României din Caucazul de Sud, schimburile comerciale dintre cele două ţări atingând aproximativ 200 milioane de euro în 2011 şi 2012.

România rămâne principalul contributor la activitatea misiunii civile EUMM Georgia, cu peste 32 de persoane în medie dislocate în teren, care monitorizează implementarea Acordului de Încetare a Focului încheiat în august 2008.


VEZI SI:

Titus Corlăţean: Muncim pentru o decizie favorabilă la Schengen în decembrie