Noul sediu STS, sfințit de Arhiepischopul Streza. Investiții masive la Sibiu

Mare eveniment la Serviciul de Telecomunicații Speciale. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat marți noul sediu, de la Sibiu. 

19 ian. 2023, 23:54
Noul sediu STS, sfințit de Arhiepischopul Streza. Investiții masive la Sibiu

Arhiepiscopul Sibiului a sfințit clădirea Centrului de servicii esențiale de comunicații alături de preotul Liviu Tarcău și alți slujitori ai sfintelor altare.

Cunoscutul preot a transmis un mesaj de binecuvântare pentru cei care lucrează în acest sediu, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.

La slujba sfântă au participat, printre alții, Generalul de Brigadă Popescu-Părpăuți Cosmin, șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu, și angajați ai instituției.

 

Investiții masive la STS

 

Noul sediu STS de la Sibiu beneficiază de echipamente performante, interconectează rețele de mare capacitate care asigură serviciile de comunicații securizate pentru beneficiari și va crește disponibilitatea serviciilor IT&C utilizate de instituțiile publice și cele din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, scrie Digi24.

De asemenea, acesta va fi nod al infrastructurii Cloudului Guvernamental din România, potrivit unui comunicat de presă transmis de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

„De asemenea, în noul sediu de la Sibiu va funcționa un centru regional de instruire 112 în care operatorii STS și dispecerii din structurile de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont vor urma cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu noile funcționalități ale aplicației informatice care va fi implementată în cadrul proiectului de modernizare, prin fonduri externe, a Serviciului de urgență 112.

În centrul de la Sibiu își va desfășura activitatea personalul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu – ingineri și specialiști în telecomunicații, rețele, radiocomunicații, sisteme informatice, centre de date, precum și operatori ai Serviciului de urgență 112.

Clădirea este proiectată și adaptată la noile cerințe tehnologice și este dotată cu sisteme eficiente și redundante de alimentare cu energie electrică pentru a asigura continuitatea funcționării serviciilor și în situații de urgență”, se arată în comunicatul de pe site-ul STS.