Clipul de promovare a României, blocat de ProTV pe Youtube. Ministerul Turismului: E o eroare, va fi deblocat

Publicat: Joi, 21 Martie 2019 12:37 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 12:41 // Sursa: romaniatv.net

Noul videoclip de promovare a zonelor turistice din România, prezentat zilele trecute de Ministerul Turismului şi postat pe reţelele de socializare, a fost blocat pe Youtube de ProTV pe motiv că încalcă drepturile de autor. Contactat de RomaniaTV.net, şeful serviciului de comunicare din Ministerul Turismului, Mirabela Isac, a declarat că "Ministerul Turismului deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României". Ea a explicat că este vorba despre "o eroare" a celor de la Youtube şi că videoclipul va fi deblocat în scurt timp. 

"Videoclipul nu este disponibil. Acest videoclip cuprinde conținut de la ProTV SRL, care a blocat difuzarea acestuia în țara ta invocând drepturile de autor", este mesajul care le apărea utilizatorilor Youtube care doreau să vizioneze videoclipul de promovare a României.

Şeful serviciului de comunicare din Ministerul Turismului, Mirabela Isac, a explicat pentru RomaniaTV.netcă este vorba despre "o greşeală" a celor de la Youtube şi că videoclipul va fi deblocat în scurt timp. Mai exact, după ce clipul de promovare a fost lansat de Ministerul Turismului, imaginile au fost preluate de presă, inclusiv de ProTv. Postul de televiziune şi-a urcat ştirile pe platfoma Youtube, cu disclaimer de drepturi de autor. De aici, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video al Ministerului Turismului.

"În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de știri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituții mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile știri cu drepturi de autor.

Din această cauză, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, procedura standard în cazul tuturor video-urilor uploadate pe platformă, au fost identificate aceleași imagini în surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video-ul sursă și a menținut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursă.

În urma unei notificări trimise către paltforma video și către televiziunea care a încărcat știrea care prelua imagini din clipul de promovare, întreaga situație a fost deblocată. Ministerul Turismului deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film!", se arată în comuncatul Ministerului Turismului. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H