Noutăţi în educaţie. Ce îi aşteaptă pe elevi în anul 2013 VIDEO

În anul 2013, elevii vor avea parte de examene, simulări şi reguli mai stricte. În ceea ce priveşte fenomenul de violenţă în şcoli, noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, vrea să ia măsuri, informează România TV.

02 ian. 2013, 16:55
Noutăţi în educaţie. Ce îi aşteaptă pe elevi în anul 2013 VIDEO

Elevii încep cursurile pe 14 ianuarie, dată ce va fi şi prima zi de şcoală a noului ministru Remus Pricopie. Următoarea vacanţă începe pe 6 aprilie, iar de Paşte elevii vor avea parte doar de o zi liberă prin lege.

Examenele se vor susţine în aceeaşi structura ca anul trecut. Şi asta pentru că Bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu trebuie să treacă mai întâi prin Parlament pentru a fi aprobat. Până să ajungă însă la examene, elevii vor susţine simulări la care vor primi note în catalog.

Probele examenului de maturitate sunt programate între 10 iunie şi 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale pe 25 şi 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce notă vor intra la liceu.

În ceea ce priveşte fenomenul violenţei în şcoli Remus Pricopie vrea să ia câteva măsuri.

„Doresc să merg să discut cu colegii de la CNA pentru că eu cred că standardele impuse de CNA în raport cu violenţa prin mass-media trebuie să fie mult mai ridicate astfel încât să se reducă aceste lucruri. Consilierea psihologică, chiar şi pedepsele de tipul suspendarea alocaţiei”, a declarat Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Pentru clasa pregătitoare noul ministru nu vrea multe schimbări. Vor exista în continuare criterii de selecţie, iar grupele ar putea fi organizate atât în şcoală, cât şi în grădiniţă.