NOUTĂŢI PENTRU STUDENŢI. Programul ERASMUS se va schimba în 2014

Publicat: Luni, 09 Decembrie 2013 18:42 // Actualizat: Luni, 09 Decembrie 2013 18:42 // Sursa: romaniatv.net

După ce în cea de-a doua parte a anului 2012 programul a fost la un pas de a fi tăiat de pe lista prioritară de finanţare, la ajustarea bu­ge­tului Uniunii Europene, înce­pând cu 2014, mobilităţile internaţionale Erasmus vor fi relansate într-o nouă formulă şi cu o fi­nanţare cu 40% mai mare.

Foto: liceuldantealighieri.ro

În primul rând, programul an­ticipează o reducere a birocraţiei necesare aprobării unui proiect, tocmai prin reunirea sub aceeaşi umbrelă a tuturor celorlalte programe existente anterior din ca­drul Erasmus Life Learning Pro­gramme sau Erasmus Mundus (colaborările dintre universităţi semnatare ale pactului Bologna cu cele din afara Europei) cât şi cele de tip voluntariat sau pentru elevi, potrivit ziaruldeiasi.ro. Acest lucru va însemna că actualele proiecte vor fi lăsate să se desfăşoare până la bun sfârşit, în timp ce, de la 1 ianuarie 2014, se vor deschide noi posibilităţi de aplicare pentru a forma programe de schimburi instituţionale.

O altă noutate cu care vine actualul progam de schimburi es­te concentrarea pe piaţa de mun­că. În mod concret, dacă, până în prezent, schimburile, atât cele de studenţi, cât şi de doctoranzi, cadre didactice sau personal ad­mi­nistrativ sau auxilliar, erau con­centrate pe domeniul cerce­tării şi cel cultural, începând cu 2014, UE va sprijini cu o treime din bugetul de 14,7 miliarde de euro acele parteneriate care se încheie între instituţii de învă­ţământ, organizaţii pentru tineret, întreprinderi, autorităţi locale şi regionale cât şi ONG-uri.

O altă noutate pe care o aduce programul de schimb este posibilitatea de acordarea unor împrumuturi prin Banca Euro­peană de Investiţii pentru maste­ranzii care doresc să urmeze întreg ciclul al doilea Bologna la o universitate din străinătate.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 dec 18:01
...între instituții de învă­țământ, organizații pentru tineret, întreprinderi, autorități locale și regionale cât și ONG-uri. ...
10 dec 12:05
...între instituții de învă­țământ, organizații pentru tineret, întreprinderi, autorități locale și regionale cât și ONG-uri. De asemenea, va exista posibilitatea de acordarea unor împrumuturi prin Banca Euro­peană de Investiții pentru maste­ranzii...
10 dec 02:45
...bu­ge­tului Uniunii Europene, înce­pând cu 2014, mobilităţile internaţionale Erasmus vor fi Citește mai departe…

...
09 dec 19:00
... După ce în cea de-a doua parte a anului 2012 programul a fost la un pas de a fi...
1
EUR
4.7274
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H