Noutăţile ASUS la CES 2012 GALERIE FOTO

ASUS a lansat marţi la Consumer Electronics Show (CES) 2012 noile tablete Transformer și MeMO, monitorul VA278Q LED cu diagonala de 27” și modelele ZENBOOK în culorile Rose Gold și Hot Pink.

10 ian. 2012, 16:19

Seria ASUS Transformer

Recentul model ASUS Eee Pad Transformer Prime TF201 e o propunere interesantă pentru utilizatorii de tablete. Folosind în premieră un procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core, Transformer Prime este și prima tabletă cu un plan de upgrade la sistemul de operare Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Update-ul FOTA a fost lansat mai întâi în America pe 9 ianuarie 2012, devenind disponibil în întreaga lume în perioada imediat următoare. Cu un profil de 8.3mm, Transformer Prime, are un înveliș din aluminiu finisat în culorile gri ametist și auriu-șampanie. Dock-ul mobil comercializat în România împreună cu tableta sporește autonomia la 18 ore*, atunci când este montat.

Transformer Prime oferă o experiență audio-vizuală fără precedent pe ecranul Super IPS+ cu unghi larg de vizualizare (178°), culorile fiind vii, iar luminozitatea adecvată utilizării în condiții exterioare. Tehnologia exclusivă ASUS SonicMaster redă un sunet de calitate, neegalat de celelalte tablete de pe piață. Camera principală de 8MP cu focalizare automată și bliț cu LED preia fotografii clare și precise. Aceasta poate filma clipuri HD 1080p. Senzorul CMOS iluminat din spate și diafragma F/2.4 îmbunătățesc claritatea și reduc drastic zgomotul imaginii.

Cu prilejul CES 2012, ASUS a lansat și noua serie Transformer 700, o tabletă premium cu ecran de 10.1”, care propulsează seria Transformer pe noi culmi. Similar modelului TF 201, sunetul poartă marca SonicMaster. Modelul beneficiază de un ecran cu rezoluție FullHD (1920×1200 pixeli), oferind un nou nivel de experiență vizuală pe o tabletă. Transformer 700 dispune de o cameră frontală de 2MP și una principală de 8MP cu diafragma F/2.4. Blițul cu LED permite realizarea de fotografii clare și luminoase în medii cu iluminare redusă. În termeni de productivitate, aplicația preinstalată SuperNote este ideală pentru notițe, având o interfață prietenoasă cu utilizatorul, care permite partajarea ușoară a fișierelor în timp ce păstrează securitatea datelor.

Seria ASUS MeMO

ASUS înlătură bariera dintre tabletă și telefon prin noul ASUS MeMO 171, un echipament 2 în 1, care constă într-o tabletă MeMO cu ecran de 7” și un terminal telefonic MeMIC. Modelul MeMO 171 cu 3G dispune de un ecran de 7” cu rezoluția de 216dpi și un colorit mai bogat. Panoul răspunde la atingerea stiloului electronic din pachet sau la atingerea cu degetele.

Terminalul Bluetooth MeMIC care acompaniază produsul, permite utilizatorilor să caute în agendă, să trimită și să primească mesaje și să efectueze apeluri. Atunci când sunt conectate căștile, acesta servește ca un echipament audio cu ajutorul căruia se poate asculta muzica stocată pe MeMO prin conexiunea Bluetooth. Stiloul electronic din pachet permite utilizatorului să navigheze cu ușurință printre funcțiile aparatului.

ASUS oferă și modelul MeMO 370T cu modul Wi-Fi, o tabletă PC cu ecran de 7” ce integrează un procesor NVIDIA Tegra.

ASUS ZENBOOK

Cu prilejul lansării locale din noiembrie 2011, ultrabook-ul ASUS ZENBOOK a uimit publicul din România, aducând un echilibru incredibil între eleganță și putere. La CES 2012, ASUS a anunțat noile variante cromatice Rose Gold și Hot Pink pentru linia ZENBOOK, ce vor fi disponibile din primăvară.

Contopind perfect arta cu tehnologia, ZENBOOK are linii suple, caracterizate de cercuri concentrice iar carcasa cu grosimea de numai 9mm în spate se subțiază până la 3mm în partea din față. Tehnologiile proprietare ASUS permit utilizarea lui ZENBOOK similar unui smartphone, cu o reluare instant a activității în numai 2 secunde și un timp de așteptare de până la două săptămâni sau 65 de zile în modul sleep.

Ultrabook-ul utilizează cele mai noi procesoare Intel Core i7, o soluție de stocare SSD SATA Revision 3.0, Bluetooth V4.0 și porturi USB 3.0 cu facilitatea USB Charger+. Tehnologia Super Hybrid Engine II, patentată de ASUS, conservă în mod inteligent energia pentru a oferi modelului ZENBOOK o autonomie* cu 25% mai mare comparativ cu alte ultrabook-uri. Tehnologia ASUS SonicMaster, dezvoltată de echipa ASUS Golden Ear și Bang & Olufsen ICEpower, furnizează un sunet surround de calitate.

Monitorul ASUS VA278Q

Monitorul ASUS VA278Q furnizează imagini vii, cu o claritate de cristal, grație panoului de 27” cu rezoluție QHD 2560×1440. Modelul VA278Q are valoarea „pixel pitch” de numai 0.233mm, cu 25% mai mică decât la un monitor generic W FHD de 27″, rezultând imagini mai clare și mult mai rafinate. Unghiul larg de vizualizare, de 178°, atât în plan vertical cât și orizontal al panoului cu iluminare LED, furnizează 100% din spațiul cromatic sRGB pentru o reproducere impresionantă a imaginii, cu o alterare minimă a culorii. Tehnologia ASUS Contrast Ratio generează un contrast înalt de 80,000,000:1. Conceput pentru artiști și fotografii profesioniști, VA278Q este caracterizat de funcția QuickFit Virtual Scale, exclusivă ASUS, care afișează fotografii la dimensiuni reale și o grilă ce îi permite utilizatorului să previzualizeze cu acuratețe și să editeze imaginile pe ecran.

Tehnologia ASUS Splendid Video Intelligence oferă 6 moduri preprogramate (Cinema, Peisaj, Joc, Noapte, sRGB și Standard) pentru a optimiza culorile și fidelitatea imaginii de pe ecran. VA278Q dispune de opțiuni multiple de conectare și este compatibil cu DisplayPort și DVI dual-link. Design-ul său ergonomic permite înclinarea, pivotarea, rotirea și ajustarea pe înălțime pentru a asigura confortul în timpul utilizării.