Novak Djokovic, declaraţie superbă despre România. Ţara noastră va rămâne mereu în inima sârbului

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de Miami, după ce l-a învins cu 7-5, 7-5 pe spaniolul David Ferrer. Jucătorul sârb, numărul 1 mondial, şi-a adus cu plăcere de prima confruntare cu Ferrer, pe care a avut-o în urmă cu 11 ani, la Bucureşti.

03 apr. 2015, 18:03
Novak Djokovic, declaraţie superbă despre România. Ţara noastră va rămâne mereu în inima sârbului

Novak Djokovic şi David Ferrer s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului de la Miami pentru a 18-a oară în circuitul ATP, iar sârbul a obţinut a 13-a victorie în confruntările directe. După meciul de vineri dimineaţă, Djokovic a fost întrebat dacă îşi mai aminteşte de primul meci dintre cei doi. „Îmi aduc aminte că m-a învins la Bucureşti, în turneul care a însemnat rampa mea de lansare„, a declarat numărul 1 ATP pentru Digi Sport.

Îmi amintesc că turneul a fost la Bucureşti, în România. M-am calificat şi a fost primul turneu ATP pe care l-am jucat în cariera mea. Am câştigat împotriva lui Clement în primul tur, am pierdut cu Ferrer în trei seturi, pe zgură. Îmi aduc aminte foarte bine, pentru că a fost primul turneu ATP„, îşi aminteşte Djokovic.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN. Novak Djokovic şi restul lumii. Sârbul a câştigat a cincea finală la Melbourne

Nole Djokovic a vorbit în termeni laudativi despre Open-ul din Bucureşti, la care a participat datorită unui wild-card primit de la organizatori.

A fost o experienţă grozavă, România e o ţară vecină, eram aproape de casă şi am avut o susţinere importantă a publicului. A fost un turneu care chiar a fost o rampă de lansare pentru ceea ce avea să se întâmple în cariera mea„, a mai spus liderul clasamentului ATP.