Novak Djokovic oferă Serbiei un milion de euro, în lupta împotriva COVID-19. „E multă teamă, panică şi suferinţă”

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a precizat vineri că va oferi suma de un milion de euro pentru autorităţile din ţara sa natală angrenate în lupta cu pandemia de coronavirus.

27 mart. 2020, 13:08
Novak Djokovic oferă Serbiei un milion de euro, în lupta împotriva COVID-19. „E multă teamă, panică şi suferinţă”

Cu banii donaţi de Novak Djokovic vor fi achiziţionate ventilatoare şi alte echipamente medicale necesare într-o astfel de situaţie.

Vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de tot personalul medical din întreaga lume şi din Serbia mea natală pentru ajutorarea tuturor celor infectaţi cu coronavirus. Din păcate, tot mai mulţi oameni se infectează în fiecare zi. Eu şi soţia mea Jelena pregătim un plan cum putem ajuta cel mai bine persoanele aflate în nevoie.

Donaţia noastră este de un milion de euro pentru achiziţionarea de ventilatoare şi alte echipamente medicale. Situaţia este foarte imprevizibilă. Există multă teamă, panică şi multă suferinţă. Familia mea şi cu mine încercăm să rămânem la fel de optimişti şi cu un spirit puternic, în lupta cu acest virus perfid„, a declarat Novak Djokovic.

Citeşte şi COVID-19. Număr record de morţi în Spania, în ultimele 24 de ore. 769 de persoane au fost răpuse de virus

La rândul său, spaniolul Rafael Nadal le-a cerut sportivilor din ţara sa să ajute la strângerea a 11 milioane de euro pentru a ajuta la combaterea pandemiei în Spania, iar elveţianul Roger Federer a oferit un milion de franci elveţieni pentru susţinerea familiilor vulnerabile din Ţara Cantoanelor.

Serbia a anunţat până acum că 460 de persoane au fost contaminate cu Covid-19, dintre care 7 au decedat.


loading...