Novak Djokovic urmează să dea în judecată Australia şi cere ca despăgubiri pentru rele tratamente dublul premiului încasat de câştigătorul Australian Open

Scandalul iscat de încercarea lui Novak Djokovic (34 de ani, nr 1 ATP) de a participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, este departe de a se fi încheiat.

20 ian. 2022, 11:50
Novak Djokovic urmează să dea în judecată Australia şi cere ca despăgubiri pentru rele tratamente dublul premiului încasat de câştigătorul Australian Open

După ce nu a fost lăsat să joace la primul turneu de Grand Slam al anului, din cauza faptului că nu este vaccinat, Novak Djokovic ia în calcul acum să dea în judecată Guvernul australian pentru „rele tratamente”.

Surse apropiate lui Djokovic au precizat că sportivul ar putea să ceară daune în valoare de 4,35 milioane de dolari și că este de așteptat ca sportivul să câștige procesul cu guvernul australian.

„Este știut faptul că Novak și familia lui au declarat că sportivul a fost prost tratat în hotelul de carantină din Melbourne. Mama lui a dezvăluit că (n.r. – hotelul) era plin de purici și viermi. A fost ținut ca un virtual prizonier”, a declarat o sursă apropiată agentului jucătorului, Edoardo Artladi.

„A fost supus unui tratament umilitor. Ar trebui să-i acționeze în judecată”, a precizat și avocatul Toma Fila. Judecătorul-şef al Curţii Federale, James Allsop, a dezvăluit, joi, de ce a fost menţinută la apel decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de a-i anula viza lui Novak Djokovic, informează news.com.au, citat de Libertatea.

Cei trei judecători ai tribunalului federal au decis în unanimitate ca numărul 1 mondial să părăsească Australia şi să plătească toate cheltuielile de judecată.

Citeşte şi: Robinho, fostul atacant al lui Real Madrid şi AC Milan, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, pentru viol. Doar Brazilia îl mai poate salva