Novak Djokovic va fi deportat din Australia! Autorităţile i-au anulat viza

Cel mai bun tenismen din lume, Novak Djokovic , va fi deportat din Australia, decizia fiind comunicată vineri de ministrului Imigrării, Alex Hawke.

14 ian. 2022, 09:11
Novak Djokovic va fi deportat din Australia! Autorităţile i-au anulat viza

Viza lui Novak Djokovic a fost din nou anulată, cu doar trei zile înainte de începerea Australian Open. Vineri, ministrul australian al Imigrării, Alex Hawke, și-a exercitat dreptul personal de a anula viza celui mai bun jucător de tenis din lume, decizie care ar putea duce la deportarea acestuia și, implicit absenţa de la primul Grand Slam al anului.

Totodată, hotărârea înseamnă că lui Djokovic i se poate interzice efectiv să reintre în Australia timp de trei ani, cu excepția cazului în care poate demonstra în viitoarele încercări că există circumstanțe imperioase, cum ar fi motive de compasiune sau interese naționale australiene, scrie The Guardian.

Ministrul şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri seara târziu, în Australia.

Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală. În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovici.

Citeşte şi Novak Djokovic, cercetat şi în Spania, pentru intrare ilegală în ţară. Sârbul are încă emoţii cu privire la rămânerea în Australia

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Hawke.

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.