Nu e glumă! Câți bani au costat câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis de 1 Mai

Dacă vrei să te bucuri de o masă pe litoralul românesc, va fi nevoie să scoți din buzunar o mică avere. Chiar și cele mai simple preparate au avut preț de delicatesă de 1 Mai.

01 mai 2024, 18:53
Nu e glumă! Câți bani au costat câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis de 1 Mai
Nu e glumă! Câți bani au costat câteva guri de mâncare și câteva sucuri în Portul Tomis de 1 Mai

Pe litoralul românesc nu s-a înregistrat aglomerația obișnuită pentru ziua de 1 Mai, așa cum s-a întâmplat în alți ani. În dimineața acestei zile, autostrada Soarelui era surprinzător de liberă. Acest lucru a fost cel mai probabil rezultatul decizie mai ponderate a românilor în alegerea destinației pentru minivacanță. Desigur, asta nu înseamnă că nu au fost turiști care au optat să sosească mai devreme în stațiuni pentru a se bucura de soarele arzător și de plimbările pe plajă.

Citește și: Porumbul de la mare care te arde la buzunare, de 1 Mai. Indiferent că e fiert sau copt, a ajuns să coste enorm pe litoral

Unul dintre principalele motive al acestei scăderi, a numărului de turiști, pare să fie llegat de prețurile ridicate practicate în zona litoralului. Mulți și-au reconsiderat planurile din cauza costurilor impuse, preferând să caute alternative mai accesibile. Cu toate acestea, există încă mulți turiști care aleg să petreacă 1 Mai la mare, fie pentru a se bucura de vremea plăcută, fie pentru a se relaxa într-unul dintre cluburile exclusiviste din Mamaia, urmând apoi o plimbare liniștită pe malul mării.

Prețurile nu sunt deloc de neglijat, atât pentru cazare, cât și pentru mâncare. Mulți turiști constată că bugetul lor este afectat semnificativ după doar o zi petrecută pe litoral. La un restaurant din Portul Tomis, de exemplu, patru persoane au fost nevoite să scoată din buzunar aproape 300 de lei pentru o masă simplă. Un piept de pui la grătar a costat 48 de lei, coastele de porc au fost 65 de lei, puiul gorgonzola s-a ridicat la 53 de lei, iar o pizza la 60 de lei. O sticlă de apă sau cola a ajuns la prețuri de 19 și, respectiv, 14 lei. Chiar și un simplu fresh a fost taxat cu 25 de lei.

Cu toate acestea, experiența oferită de localurile din Portul Tomis pare să compenseze aceste costuri ridicate, oferind o priveliște de neuitat, ceea ce poate justifica într-o anumită măsură nota de plată exorbitantă.

Citește și: EXCLUSIV | 1 Mai hotărât ca altul! Bucureștenii stau la o coadă imensă pentru mici, la Obor. ”Am așteptat o oră și 40 de minute” VIDEO