Nu e glumă, în doi ani va apărea o nouă specie de animal, „Mamutfantul”

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard afirmă că în doi ani ar putea crea un embrion hibrid, între un mamut lânos, specie dispărută, şi un elefant asiatic.

17 feb. 2017, 18:35
Nu e glumă, în doi ani va apărea o nouă specie de animal, „Mamutfantul”

Noua specie ar împrumuta mai mult din caracteristicile elefantului„, spune George Church, şeful echipei care se ocupă de crearea acestui hibrid. După ce va fi creat embrionul, el va fi incubat într-un uter artificial.

Mamutul lânos a dispărut de pe Terra în urmă cu 4.000 de ani, însă graţie progreselor ingineriei genetice celulele acestui animal vor putea fi „resuscitate”.

Anunţul a fost făcut la reuniunea anuală a a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei (AAAS), care a avut loc la Boston. Noua creatură ar putea fi numit „mamutfant”, pentru că seamănă în parte cu un elefant, dar are urechi mici, ţesut adipos subcutanat, păr lung şi zburlit şi o compoziţie a sângelui care să protejeze organismul împotriva frigului. Proiectul a început în anul 2015 şi se află în momentul de faţă în etapa celulară, urmând să se facă în scurt timp trecerea la etapa creării embrionului.