Nu eşti mulţumit de cum îţi iese bradul de CRĂCIUN? Iată câteva idei TRĂSNET – GALERIE FOTO

Si in 2015, ca in toti ceilalti ani, ornarea bradului de Craciun este inspirata de tendintele sezonului in domeniul modei si al amenajarilor interioare. Anul acesta, de pilda, in mare voga sunt brazii decorati in nuante de bleu si vernil, ornamentele aurii si mov, decoratiunile supradimensionate si accentele dramatice.

21 dec. 2015, 10:01

Iata 10 stiluri de ornare si decorare a bradului de Craciun, din care te poti inspira, pentru a avea un pom in pas cu moda anului 2015, scrie casadex.ro.

1. Poti obtine un brad rafinat, impodobindu-l in nuante de auriu, aramiu, combinate cu tonuri calde de maro. Ornamentele aurii (globuri, beteala, margele, fundite de organza etc) constituie un fundal minunat pentru accentuarea decoratiunilor de contrast. De altfel, auriul are darul de a difuza lumina instalatiei de brad intr-un mod incantator, de poveste, imbracand pomul intr-o aura calda si placuta.

Citeşte şi REŢETE DE CRACIUN 2015: Sarmale în foi de varză cu afumătură

Accentele cromatice potrivite unui brad decorat in auriu sunt ciocolatiul, maroul, burgundy, culoarea vinetei, cu ajutorul carora pomul va capata un plus de eleganta si stil.

2. Bradul decorat in nuante de bleu este, fara indoiala, unul dintre trendurile sezonului actual. In functie de stilul de amenajare al casei tale si de nuantele intregului decor, poti alege sa-ti impodobesti bradul in turcoaz, bleu glacial, bleu-verzui, pe care le vei asorta cu decoratiuni si ornamente de culoare alba si argintie. Un efect deosebit vei obtine cu ajutorul ornamentelor in aceeasi culoare, dar cu texturi diferite, fiecare textura difuzand lumina intr-un fel aparte.

3. O alta vedeta a Craciunului 2015 este bradul ornat in nuante bogate de mov, lila sau roz. O abordare foarte feminina si eleganta, in opinia designerilor. Mai ales daca podoabele alese sunt supradimensionate. Iti surade un astfel de brad chic? Cauta prin magazine ornamente in forma de orhidee, buchete din pene diafane, margele sofisticate si globuri mari, sidefate, toate in nuante suculente de mov, lila sau roz, pe care le poti garnisi cu accente argintii sau aurii, dupa preferinte.

4. Potrivit atat in interioarele moderne, minimaliste cat si in cele amenajate in stil clasic, bradul decorat in alb denota simplitate, rafinament si stil. Podoabele exclusiv albe ale pomului de Craciun te vor duce cu gandul la brazii acoperiti de zapada. Poti cumpara sau confectiona chiar tu panglici din organza alba, flori de gheata, pe care le vei intercala cu globuri si margele albe sidefate.

5. Daca in ultimii ani s-au purtat brazii ornati in albastru si argintiu, anul acesta poti incerca varianta albastru si auriu.

6. Bradul clasic, decorat in rosu, verde si auriu nu se va demoda niciodata. Dar daca vrei sa-i dai o nota moderna, incearca sa-l decorezi in straturi, eventual, adaugandu-i o culoare in plus. In acest fel, te vei bucura de un brad clasic stilizat, cu un look proaspat. Porneste impodobirea pomului de sus in jos, agatand, in spirala, un strat de globuri rosii, apoi un strat de globuri verzi, urmat de un strat de globuri aurii. Continua in aceeasi ordine pana ajungi la poalele bradului.

7. Deosebit de elegant este bradul ornat in nuante de vernil si auriu. Cele doua culori se completeaza perfect, iar bradul decorat astfel va starni uimirea (n-am vrut sa zic invidia, ca doar suntem in pragul sarbatorilor) tuturor musafirilor. Pe langa globurile, panglicile si ornamentele in nuante de galben auriu si verde fistic, poti agata in pot conuri de brad de toate dimensiunile si formele si buchetele de vasc.

Citeşte şi Ce animal se taie de Crăciun în Africa VIDEO

8. Daca ti se pare prea simplu bradul alb despre care am vorbit mai sus, ii poti adauga un plus de farmec accesorizandu-l cu decoratiuni si podoabe aurii. Auriul este una dintre culorile vedeta ale anului 2015, asa ca nu-ti fie teama sa-l folosesti. Foarte in voga sunt figurinele in forma de spiridusi, zane sau bufnite. Toate in nuante de auriu, desigur. Acest tip de brad se potriveste manusa in casele si apartamentele amenajate in stil clasic.

9. O alta interpretare a bradului clasic, potrivita interioarelor moderne, este bradul de culoare alba decorat cu globuri si ornamente rosii. Un brad bicolor, simplu, deloc pretentios, dar de un impact decorativ deosebit. Daca ai casa amenajata in stil modern minimalist, iar in living predomina albul, acest tip de brad poate fi cea mai potrivita alegere.

10. Dramatic si spectaculos – asa poate fi descris bradul decorat in alb si negru. Departe de varianta clasica, debordand de extravaganta, bradul ornat in alb si negru este potrivit mai ales locuintelor moderne. Alege globuri albe cu decor negru, funde albe din matase sau din organza, fluturi albi cu aripi in picatele negre, siraguri de perle negre, intercalate cu siraguri de perle albe si vei avea un brad excentric, in tendintele anului 2015.