Nu îţi cureţi locul de parcare de zăpadă? Vezi ce amendă rişti

Conducătorii auto care au un loc de parcare închiriat de la Primări au obligația să-l curețe. În caz contrar, aceștia riscă amenzi usturătoare.

22 mart. 2018, 12:29
Nu îţi cureţi locul de parcare de zăpadă? Vezi ce amendă rişti

Curățarea locului de parcare, în cazul în care acesta este închiriat de la Primarie, este obligatorie și este prevazută în obligatiile asumate în contractul de închiriere, scrie auto-bild.ro.

Citeşte şi Incident grav în faţa Primăriei Timişoara: Un preot a alunecat pe trotuarul necurăţat şi urmează să fie operat

Șoferii care nu dau la lopată să scape de zăpadă pot fi amendați de Politia Locala, amenzile variind în funcție de primaria localității sau de sectorul în care se află locul situat.

În București amenda pentru un loc de parcare necurățat corespunzător poate ajunge și la 500 de lei, în timp ce în orașe mai mici, așa cum este Brașovul, contravenția este de până la 350 de lei.

Totuși nu este indicat să ocupați locul altcuiva, dacă al dumneavoastră este înzăpezit. Altfel, ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 500 – 1.000 de lei.