Nu îţi lua ţeapă cum faci cumpărături online! La ce trebuie să fii atent

Deși sunt preferate de către un număr din ce în ce mai mare de români, cumpărăturile online vă pot pune probleme dacă nu țineți cont de unele lucruri.

14 aug. 2015, 10:35
Nu îţi lua ţeapă cum faci cumpărături online! La ce trebuie să fii atent

Nu este un secret faptul că țara noastră a cunoscut o creștere majoră în ultimii ani în când vine vorba de cumpărăturile online. Dacă în anul 2013, comerțul online total era estimat la aproximativ 600 de milioane de euro, în anul 2014, valoare acestuia se pare că a depășit cifra de un miliard de euro. Mai exact, ar fi vorba despre o sumă situată undeva între 1,1 miliarde de euro și 1,2 miliarde de euro.

Aceasta devine cu atât mai importantă cu cât realizăm că s-au luat în considerarea doar produsele comercializate online, nu și serviciile, facturile, biletele de avion, etc. Desigur, acest lucru se datorează și numărului crescând de persoane cu acces la internet mobil. După cum scriu cei de la Digi, în anul 2014, numărul de conexiuni mobile active la internet a ajuns la 14,4 milioane.

Credibilitatea unui magazin

Nu este recomandat să cumpărați produse pe baza unor mail-uri pe care nu le-ați cerut, înainte de a verifica dacă site-ul este unul de încredere. Acest lucru durează doar câteva minute și vă va lămuri dacă merită să achiziționați ceva de acolo. NU este necesară decât o căutare pe Google și, cel mai probabil, veți avea parte de rezultate care vă vor lămuri imediat. Forumuri, bloguri și alte site-uri reprezintă surse bune de informații.

Rețelele WiFi pot fi nesigure

Pentru cumpărăturile online, este indicat să utilizați conexiunea 3G a propriului telefon și să nu apelați la diverse rețele WiFi publice. În cazul în care, totuși, faceți acest lucru, puteți folosi un browser special, precum BitDefender SafePay, pentru a vă garanta o securitate mai mare. În aceste condiții, cel mai bun loc pentru achiziții pe internet rămâne propria locuință.