Nu mai ai spaţiu de stocare pe telefon? Vezi cum poţi elibera memoria fără să pierzi vreun document

Vrei să transferi documentele de pe smartphone pe laptop sau invers şi nu ştii care este cea mai eficientă metodă pe care o poţi folosi? Iată care sunt cele mai simple metode prin care poţi muta conţinutul de pe smartphone pe PC şi invers, după bunul plac, potrivit Noobz.ro.

27 aug. 2015, 10:23
Nu mai ai spaţiu de stocare pe telefon? Vezi cum poţi elibera memoria fără să pierzi vreun document

Aplicaţii de transfer Wi-Fi

Computerul tău este conectat la o reţea wireless? Cea mai simplă metodă prin care poţi lansa un transfer de date este prin wireless.

Aceste servicii se specializează în portarea rapidă de informații prin intermediul rețelei wireless direct pe un dispozitiv mobil. Odată configurate, aceste servicii sunt rapide, ușor de utilizat și destul de sigure, atâta timp cât conexiunea la internet wireless este stabilă.

Citeşte şi: Smartphone-ul flexibil, portabil şi rezistent la apă

De fapt, există atât de multe servicii disponibile de transfer Wi-Fi încât una dintre cele mai grele piese ar fi găsirea celui mai potrivit semnal pentru PC. Dacă utilizați dispozitive Android, veți dori să aruncaţi o privire la portal, o aplicație de Pushbullet. Descarcaţi aplicaţia pe telefon, scanaţi codul QR, și puteţi trimite imagini, clipuri video și alte fișiere prin intermediul site-ului pe telefon (dimensiunea ideală, până la 1GB). Este deosebit de ușor cu Chrome, pentru că trebuie să utilizaţi drag and drop pe fiecare fişier în parte pentru transferuri instant.

Citeşte şi: Google lansează Postmaster Tools pentru Gmail

O altă soluție comună este Filedrop, care este gratuit pentru toate sistemele, cu excepția iOS, îunde costă câţiva dolari. Ca portal, Filedrop împerechează PC-urile cu dispozitive mobile, permiţând un schimb rapid de documente cu un simplu drag and drop.

Soluția de transfer Wi-Fi de la Apple este numită Airdrop și funcționează între toate Mac-uri și dispozitive iOS, fără a descărca niciun software suplimentar. Puteți găsi opțiunea Airdrop din meniul de partajare a diferitelor aplicații.

Vezi mai multe posibilităţi de eliberare a memoriei telefonului pe Noobz.ro