Nu mai aştepta aceste lucruri de la alţii

Oamenii isi creeaza singuri suferinta atunci cand au asteptari nerezonabile din partea celorlalti pe care ii pun intotdeauna sub microscop. Bineinteles, toata lumea merita lucrurile de baza cand se afla intr-o relatie, precum respectul, insa daca te astepti si la altele nu faci decat sa te confrunti mai tarziu cu dezamagirea.

14 iul. 2015, 19:54
Nu mai aştepta aceste lucruri de la alţii

Aminteste-ti ca fiecare om este diferit ceea ce inseamna ca vorbele si actiunile lor vor reflecta asta. Daca vrei o relatie fericita cu ceilalti este important sa nu te mai astepti la:

Oamenii sa faca intotdeauna „lucrurile potrivite” potrivit standardelor tale

Moralitatea si etica difera de la o persoana la alta in functie de diversi factori culturali, spirituali, credinte etc. Spre exemplu, in unele tari asiatice, cainele este considerat o delicatesa si, prin urmare, nimeni nu se simte vinovat cand consuma un astfel de animal intrucat ei asa au fost educati. Ori, spre exemplu, tu nu vorbesti niciodata urat, insa amicul ta injura ca un birjar. Asta inseamna ca el/ea este o persoana rea? Ei bine, in ochii altora, ceea ce face prietenul tau este gresit, iar daca tu te astepti ca el sa faca „ce trebuie” nu vei face decat sa aduni frustrari intrucat binele si raul nu sunt intotdeauna perfect clarificate.

Concentreaza-te ca tu sa-ti respecti principiile tale de moralitate si lasa-i pe ceilalti sa traiasca asa cum doresc atat timp cand nu te ranesc pe tine.

Prietenii tai sa fie perfecti

Daca privesti imperfectiunea ca perfectiune atunci nu vei fi niciodata dezamagit. Insa sunt multi oameni care le fac viata grea semenilor lor care mai gresesc ceea ce ar putea avea ca efect ruperea acelei relatii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO