Nu mai cumpăra niciodată alimente în ambalaje umflate. Te expui la un pericol mare! Ce trebuie să știe orice gospodină

Românii nu depun foarte mare efort în cumpărăturile pe care le fac pentru mâncarea de zi cu zi. Totuși, specialiștii atrag atenția că trebuie să avem mare grijă de produsele pe care le mâncăm în fiecare zi.

03 feb. 2022, 20:22
Nu mai cumpăra niciodată alimente în ambalaje umflate. Te expui la un pericol mare! Ce trebuie să știe orice gospodină

Nu mai cumpăra niciodată alimente în ambalaje umflate. Chiar dacă încercăm să ne uităm la produsele de înaltă calitate, e important să fim cu ochii și la ambalajele produselor.

Nu mai cumpăra niciodată alimente în ambalaje umflate. Te expui la un pericol mare! Ce trebuie să știe orice gospodină

Trebuie să știm că atunci când pungile cu legume congelate, pungile cu lactate din frigidere sau pachetele cu mâncăruri semi-preparate sunt umflate, e cazul să evitați să cumpărați acele produse. În timp ce unele alimente sunt menite să fie pufoase în starea lor naturală și proaspătă, altele trebuie să fie intacte atunci când sunt ambalate. Dacă ambalajul are altă formă, atunci puteți pune la îndoială calitatea produselor din interiorul pachetului.

De altfel, ar trebui să evităm să punem în folie din aluminiu alimente fierbinţi sau acide, cum sunt carnea şi brânza, dacă vrem să ne păstrăm oasele puternice şi creierul sănătos.

„Aluminiul modifică metabolismul calciului, cauzând demineralizarea oaselor şi ducând la osteoporoză. De asemenea, el este confundat în organism cu fierul şi este transportat la receptorii de fier din creier, unde se depune şi duce în timp la apariţia maladiei Alzheimer”, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. Anemia şi boala Parkinson sunt alte boli care pot fi generate de ingerarea aluminiului.

Aproape că nu există aliment care să nu intre în contact cu un tip sau altul de plastic. Unele produse sunt procesate cu echipamente din acest material, altele sunt ambalate în recipiente sau în folii din plastic, iar acasă, mulţi dintre noi le depozităm sau le încălzim în astfel de vase, la cuptorul cu microunde. Problema este că multe dintre aceste ambalaje sau recipiente ne contaminează hrana cu substanţe nocive. Una dintre acestea, care a generat foarte multe controverse în ultimii ani, este bisfenolul A. El intră în compoziţia vaselor din plastic incasant şi uşor – numit policarbonat (PC) – inscripţionat cu un triunghi cu cifra 7. Din acest plastic sunt fabricate unele biberoane, farfurii, caserole ori borcane. Pelicula cu care sunt căptuşite cutiile din aluminiu conţine şi ea bisfenol A de multe ori, dar se consideră că în cantitate prea mică pentru a fi periculos.

Citește și: Alimentele banale care sunt un real pericol pentru sănătate. Sunt cancerigene și depășesc doza de sare zilnică recomandată cu 200%