Cât costă să închiriezi o maşină în România

Preţul de închiriere pentru o maşină variază între aproximativ 25 şi 225 de euro pe zi. Pentru preţul cel mai mic, ofertele de închiriere constau în maşini Dacia Logan. Pentru preţul maxim se poate închiria un Mercedes sau BMW, generaţie nouă. De asemenea, preţul de închiriere scade cu cât creşte numărul zilelor de închiriere.

12 mai 2014, 07:44
Cât costă să închiriezi o maşină în România

Cea mai ieftină maşină de închiriat de la rentacar-topcars.ro este Loganul. Preţul de închiriere este de 25 de euro pe zi. Preţul poate scade şi la 17 euro pe zi, cu condiţia ca solicitantul să încheie un contract mai mare de 22 de zile. Cea mai scumpă ofertă de închiriere maşini de la firma mai sus menţionată este BMW X6. Cel care o închiriază pentru o zi trebuie să plătească 225 de euro, în timp ce preţul poate ajunge şi la 150 de euro pe zi, pentru închiriere de minim 22 de zile.

Citeşte şi Ce maşină poţi să îţi cumperi cu 2000-3000 de euro. AUDI, BMW, Mercedes sau maşina naţională?

Firmele de închirieri auto au maşini pentru toate categoriile de clienţi.

„Închiriem maşini pentru familie, pentru weekend, afaceri, buisness în România, în Bucureşti şi în toată ţara”, scrie rentacar4all.com pe site-ul propriu. De asemenea, preţul de închiriere diferă de la firmă la firmă, motiv pentru care trebuiesc studiate ofertele mai multor firme atunci când se închiriază un automobil. Astfel, rentcar4all.com închiriază maşini Logan la preţul de 12 euro pe zi, pentru o perioadă de închiriere mai mare de 21 de zile. Pentru 1-3 zile preţul de închiriere creşte la 21 de euro pe zi.

Un autoturism Skoda Octavia la inchirieri-de-masini.net se închiriază cu 23-34 de euro pe zi, în funcţie de perioada de închiriere. Un Renault Megane CC, tot la această firmă, se închiriază cu 59-69 de euro, preţul mai mic fiind obţinut pentru un numă mai mare de zile de închiriere.

Închirieri maşini de persoane sau marfă

Cei care vor să plece mai mulţi la drum au posibilitatea de a închiria un microbuz. La autopoint.ro, închirierea unui microbuz Opel, model Vivaro, costă între 70 şi 90 de euro pe zi, pe o perioadă de 2-3 zile, în funcţie de sezon şi poate ajunge la 58-65 de euro pe zi, pentru perioade mai mari de închiriere.

Citeşte şi Săracii români bogaţi: România bate toate statisticile la vânzările de maşini de lux

Şi cei care au ceva de transportat pot închiria dubiţe pentru transport marfă. La inchirieri-autoutilitare.ro, închirierea unei dube Volkswagen Crafter costă 90 de euro pe zi, iar preţul scade la 55 de euro pe zi dacă se ajunge la o lună de închiriere.

Extraopţiuni la închiriere

 Pe lângă preţul de închiriere al maşinii, solicitantul, dacă doreşte are şi extraopţiuni. Aceste extraopţiuni la inchirieriauto.inchirieri-de-masini.net constau în:
– Taxa livrare/preluare la aeroport: 10 Euro
– Taxa livrare/predare in alte locatii din Bucuresti (hotel, birou, rezidenta): 10 Euro
– Taxa servicii in afara orelor de program (20:00-08:00): 10 euro
– Scaun pentru copil: 5 Euro/zi, maxim 35 Euro pe perioada
– Lanturi de iarna: 3 Euro/zi, maxim 20 Euro pe perioada
– Sofer privat: 30 Euro/8 ore + 5 Euro/ora suplimentara (inclusiv cazare si masa, daca deplasarea necesita petrecerea noptii in alta localitate)
– Portbagaj suplimentar (roof): 5 Euro/zi, maxim 35 Euro pe perioada
– Sistem de navigatie (GPS): 5 Euro/zi, maxim 35 Euro pe perioada

De asemnea, cele mai multe firme de închiriereva taxa cu încă o zi în plus pe clienţii care întârzie cu înapoierea maşinilor. O oră întârziere este acceptată, după care banii pentru încă o zi vor fi opriţi din garanţie. 

Cum se închiriază o maşină

Vârsta minimă obligatorie a şoferului care vrea să închirierze o maşină este de 21 ani. De asemenea, cel ce închiriază trebuie să prezinte buletinul de identitate, precum şi permisul de conducere, care nu trebuie să fie dobândit mai devreme de un an. De asemenea, maşinile sunt închiriate cu rezervorul plin, iar clientul are obligaţia să returneze maşina tot aşa, cu plinul făcut.

În plus, firmele de închiriat maşini percep o garanţie ce va fi returnată la returnarea maşinii. Garanţia începe de la 200 de euro şi poate ajunge la mai mult, în funcţie de marca aleasă de client.