Nu mai ține parfumul în baie sau în cameră! E greșeala pe care o fac aproape toți oamenii. Iată care e locul ideal de păstrare

Cu toții avem un parfum sau chiar o colecție de parfumuri care ne reprezintă și la care apelăm de fiecare dată când ieșim din casă. E important de știut că pentru a vă putea bucura de mirosul său mai mult timp ar trebui să alegeți locul potrivit unde să-l țineți. Iar asta înseamnă sub nicio formă în baie.

21 feb. 2022, 08:43
Nu mai ține parfumul în baie sau în cameră! E greșeala pe care o fac aproape toți oamenii. Iată care e locul ideal de păstrare

Nu mai ține parfumul în baie sau în cameră!

Multe femei sau bărbați își schimbă parfumul în fiecare anotimp. Vara, spre exemplu, merg pe ceva mai fresh, mai dulceag, iarna optează pentru ceva mai tare. Fiecare are obiceiurile sale când vine vorba de parfumuri, desigur. Sunt și mulți care aleg să-și țină parfumul în baie, fiind mai comod pentru ei. Este, într-adevăr, o metodă practică, însă specialiștii atrag atenția că nu e o idee bună deloc.

Parfumurile sunt făcute să țină cât mai multe ore după ce sunt aplicate pe piele. Totuși, dacă îl ținem în baie, schimbările de temperatură și umezeala pot duce la descompunerea uleiurilor aromatice din compoziție și, astfel, el nu va mai rezista pe piele decât câteva minute. Același lucru se întâmplă și dacă îl țineți în șifonier.

Cel mai bun loc unde ați putea să-l țineți pe cel de zi cu zi este frigiderul. Da, ați auzit bine. Medicii dermatologi sunt cei care recomandă acest lucru. Mare atenție, în congelator nu e o idee bună să-l păstrați, va avea aceeași soartă ca atunci când îl țineți în baie.

Iată alte reguli importante de păstrare a parfumului

  • Parfumul nu trebuie expus la lumina directă a soarelui fiindcă se poate degrada. Trebuie ales un loc întunecat de depozitare.
  • Un alt lucru esențial este să nu țineți parfumul la căldură fiindcă se descompun legăturile chimice din compoziție. Se poate topi inclusiv recipientul dacă el nu e din sticlă. Rețineți, în niciun caz aproape de calorifer și nici de o altă sursă de căldură.
  • Temperatura unde stă parfumul trebuie să fie constantă. Tocmai de aceea frigiderul este o soluție bună.
  • Nici umiditatea excesivă nu e bună pentru parfum. Tocmai de aceea baia nu e o idee bună pentru a fi păstrat.
  • E un mit faptul că parfumul trebuie agitat înainte de utilizare. Majoritatea au o compoziție omogenă, care se menține dacă parfumul este depozitat în mod corespunzător. Agitându-l, permiți strecurarea aerului în recipient, care, după cum am văzut, deteriorează parfumul.