Nu o să îți vină să crezi! Motivul șocant pentru care îți opresc sticla de apă în aeroport

Care este motivul pentru îți opresc sticla cu apă în aeroport? Acest lucru s-ar putea transforma în istorie, odată cu introducerea noilor scanere 3D. Acestea sunt deja testate în Paris și Londra.

05 mart. 2023, 07:02
Nu o să îți vină să crezi! Motivul șocant pentru care îți opresc sticla de apă în aeroport

Un important aeroport din Europa testează noi aparaturi moderne pentru sporirea siguranței. Aceste scanere sunt asemănătoare cu cele utilizate în spitale și au ca scop îmbunătățirea siguranței, dar și reducerea timpilor de așteptare din aeroport. În aeroportul Paris Orly sunt deja testate aceste scanere pentru bagajele de mână ale călătorilor. Dat fiind că aceastea sunt mai performante, călătorii nu mai sunt obligați să pună lichidele într-o pungă separată sau să scoată din genți electronicele atunco când trec prin filtrele de securitate.

Citește și: Bia Khalifa aruncă bomba despre incidentul din aeroport: „A avut ăla boală pe mine!”. Cum au reacţionat oficialii de la Otopeni

Aceste scanere 3D care se vor găsi în aeroport, permit personalului să vadă mai ușor conținutul pungilor, astfel obligația călătorilor de a pune orice lichid sau gel, cu maximum 100 ml pentru fiecare recipient, într-o pungă de plastic transparentă resigilabilă, poate fi eliminată.

În mod normal, lichidele ar trebui depozitate într-o pungă resigilabilă de circa 20 cm pe 20 cm, menită să ofere o capacitate totală de un litru. În Franța și Marea Britanie respectă această regulă cu sfințenie, solicitând călătorilor să vină pregătiți în aces sens. În plus, pasagerii sunt adesea obligați să îndepărteze electronicele și încălțămintea din bagajele lor.

Un alt beneficiu adus de aceste scanere este că nu va mai fi necesar să scoate din bagaje dispozitivele electronice. Acesta au similarități cu scanerele CT, folosite în spitale, oferind o imagine 3D a obiectului scanat. De asemenea, bagajele vor fi „observate” dintr-un număr foarte mare de unghiuri, ceea ce va permite personalului să vadă foarte clar cnținutul acestora.

„În prezent testăm noi echipamente de detectare a explozivilor pentru bagajele de mână, care vor permite pasagerilor să nu mai fie nevoiți să scoată din bagaje obiectele electronice, nici lichidele, ceea ce va însemna o ușurare pentru pasageri când trec prin porțile de securitate”, anunță grupul ADP, din care face parte și aeroportul Paris Orly.

Motivul pentru care îți opresc sticla în aeroport

Această regulă, referitoare la accesul cu lichide în aeronavă, a apărut după ce în anul 2006, Marea Britanie a reușit să descopere planul unei grupări, care se pregătea pentru a provoca o explozie în în avion sau în aeroport, folosindu-se de explozibili ascunși în sticlele cu băuturi. Este important de știut că, nu numai aeroportul Orly testează aceste scanere, ci și două aeroporturi din Londra, Gatwick și Heathrow .

Citește și: Bia Khalifa, încătuşată pe aeroport! Iubitul ei, Fulgy de la Clejani, a scăpat doar cu amendă după ce a sunat la 112