Nu renunţa la coaja de pepene verde! Îţi creşte imunitatea

Fructul preferat al verii, zemos, cu gust dulce, pepenele verde e plin de substanțe nutritive! De la acest fruct se poate folosi totul, de la semințe până la coajă, indiferent de perioada zilei.

12 iun. 2017, 08:38
Nu renunţa la coaja de pepene verde! Îţi creşte imunitatea

Alcătuit în proporție de 90% apă și 6% zahăr, pepenele verde este preferatul tururor. Extrem de bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, acesta are efecte minunate asupra organismulul.

În plus aduce un aport semnificativ organismului de substanțe precum tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul și betaina.

Trebuie menționat faptul că în pepenele verde găsim cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele.

Este un bun aliat al greutății corporale, prevenind astfel obezitatea, diabetul dar și bolile cardiobasculare.
Citrulina din pepenele roșu este un aminoacid transformat de rinichi în arginină. Aceasta  are rolul de a preveni acumularile excesive de grăsimi în țesuturi.

Coaja de pepene crește rezistența corpului la boli

Obișnuiești să arunci coaja de la pepenele verde? Ei bine, specialiștii afirmă că aceasta conține aproximativ 95% din valoarea nutritivă a fructului, astfel în coajă poți găsi vitamine precum A, B6, C, dar și o sursă destul de importantă de potasiu, zinc și magneziu.

Antioxidantul care se ocupă cu întărirea sistemului imunitar, ținând astfel bolile la distanță, licopenul, se regăsește de asemenea în coaja pepenelui.

Află din ce alte motive este recomandat consumul de coajă de pepene AICI