Nu reuşeşti să îţi găseşti un loc de muncă? Sfaturi cum să supravieţuieşti

Este greu sa-ti pastrezi optimismul atunci cand nu ai un loc de munca, mai ales cand CV-ul iti este mereu respins. Iar dupa ce ai primit zeci de scrisori de respingere, in cazul in care le-ai primit si pe astea, te apuca depresia. Iata cateva sfaturi oferite de psihologul si trainer-ul Denise Taylor despre cum sa supravietuiesti in aceasta perioada in care iti cauti un loc de munca.

21 iul. 2013, 20:24
Nu reuşeşti să îţi găseşti un loc de muncă? Sfaturi cum să supravieţuieşti

Am fost respins la toate job-urile pentru care am aplicat

Ai trimis zeci de CV-uri, poate o suta, insa n-ai primit niciun raspuns. Angajatorii nu s-au deranjat sa-ti trimita macar o scrisoare de respingere. Ei, da, economia, la nivel mondial, este in recesiune. Iar asta nu este vina ta si poti da invinovati piata muncii. Problema este ca iti trimiti CV oriunde auzi ca este un loc de munca liber. Nu uita ca si acum, calitatea ar trebui sa primeze in fata cantitatii.

„Daca aplici pentru zeci de job-uri intr-o perioada scurta de timp, inseamna ca nu faci ceea ce trebuie. In loc sa ai ca obiectiv sa trimiti 10 CV-uri pe zi, mai bine cauti acele job-uri care ti se potrivesc cu adevarat, chiar daca este vorba sa aplici la doar 1-2 locuri de munca pe saptamana”, sustine Taylor.

Este cumva CV-ul tau, problema?

Daca nu esti chemat la niciun interviu, poate ca ar trebui sa iti examinezi cu atentie CV-ul si scrisoarea de intentie. Citeste articole despre ce ar trebui sa contina un CV si o scrisoare de intentie si vezi unde sunt greselile si corecteaza-le. Daca ai fost la cateva interviuri si nu ai reusit  sa convingi ca meriti un loc de munca, citeste articole despre cum ar trebui sa te prezinti la un interviu si cum sa folosesti limbajul trupului pentru a transmite mesajele potrivite.

Intru in depresie ca nu am ce sa fac toata ziua

Este important sa ai o structura a vietii tale cand nu ai un loc de munca. Si nu doar pentru sanatatea ta mintala, insa si pentru a-i arata posibilului angajator ca nu esti o persoana letargica, lipsita de energie.

„Cel mai rau lucru pe care il poti sface este sa te uiti toata ziua la televizor si sa te culci la 4 dimineata. Esti oare pregatit pentru un loc de munca? Angajatorii vor sa stie ca esti capabil sa te trezesti dimineata si iti poti indeplini obiectivele la birou”, mai spune Taylor.

Instaureaza o rutina in viata ta. Trezeste-te la aceeasi ora rezonabila, dedica o anumita perioada gasirii unui loc de munca, apoi mergi la plimbare sau fa munca voluntara in timpul liber.

„In cazul in care faci voluntariat, mai ales cand ajuti oameni mai putin nororcosi decat tine, te ajuta sa vezi altfel lucrurile. In plus, te ajuta sa iesi din casa si iti ofera un subiect de abordat in timpul interviului”, a mai adaugat Taylor.

Citeste mai multe pe sfatulparintilor.ro