Nu scăpăm de ploi, grindină şi descărcări electrice. Vezi PROGNOZA METEO pe URMĂTOARELE ZILE

Meteorologii anunţă pentru zilele următoare averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Nici a doua parte a săptămânii viitoare nu vine cu schimbări în aspectul şi evoluţia vremii. Vom avea parte de valori termice în jurul celor normale pentru această dată, iar local şi temporar vor mai fi averse şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor.

07 iul. 2013, 14:05
Nu scăpăm de ploi, grindină şi descărcări electrice. Vezi PROGNOZA METEO pe URMĂTOARELE ZILE

Luni, aspectul vremii este determinat de instabilitatea atmosferică accentuată. Drept urmare meteorologii prognozează cer variabil, îndeosebi în prima parte a zilei, dar după-amiază în special, norii se adună de la o oră la alta şi până seara aduc pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Zonele vizate de astfel de fenomene vor fi mai ales cele de deal şi de munte. Vor fi condiţii de grindină iar cantităţile de apă căzute în intervale scurte de timp vor depăşi izolat 35 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa în general între 24 grade în nordul Moldovei şi 30 grade în sud-estul ţării.

Norii se adună şi pe cerul Capitalei din când în când şi mai ales după-amiază şi seara revin aversele însoţite de fulgere şi tunete. Vântul îşi face simţită prezenţa, iar mercurul din termometre urcă până la maxime de 20, 30 grade.

Vară cu temperaturi extreme şi precipitaţii slabe. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Marţi, norii şi ploile rămân la ordinea zilei. De această dată înnorări mai accentuate şi averse pe arii extinse vor fi în vest şi în sud-vest precum şi la munte. Nu lipsesc fulgerele, tunetele şi scurte răbufniri ale vântului. În celelalte regiuni cerul e variabil, iar ploile însoţite de descărcari electrice se manifestă doar izolat, după-amiază şi seara. Maximele termice, foarte apropiate de cele din ziua precedentă, se vor situa între 23 grade în Dealurile de vest şi cel mult 31 grade în Lunca Dunării.

În Capitală ziua începe cu vreme mai bună, dar după-amiază şi spre seara norii se înmulţesc şi cresc semnificativ şansele de averse şi descărcări electrice. La amiază e destul de cald, 29, 30 grade prognozează meteorologii la umbră.

Miercuri, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice accentuate preferă jumătatea de vest a ţării şi zonele de munte, unde norii acoperă cerul mai multe ore şi local aduc averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelate zone ploile şi descărcările electrice nu lipsec, dar se manifestă doar izolat. Până după amiază mercurul din termometre urcă până la valori maxime cuprinse între 24 grade în nordul Moldovei, în Dealurile de vest şi în depresiunile intramontane şi 31 grade în sudul extrem.

Pentru bucureşteni ziua de miercuri vine cu vreme frumoasă. Norii nu lipsesc de pe cer, dar scad semnificativ şansele să mai plouă. Termometrele vor arăta maxime în jur de 30 grade.

Joi, înnorări mai accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului sunt prognozate mai ales în vest, în centru, dar şi în zonele de munte în timp ce în restul ţării doar izolat aşteptăm astfel de fenomene. Maximele termice vor fi de la 25 la 32 grade. A doua parte a săptămânii viitoare nu vine cu schimbări în aspectul şi evoluţia vremii. Vom avea parte de valori termice în jurul celor normale pentru această dată, iar local şi temporar vor mai fi averse şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor.