Nu-ţi lăsa copilul niciodată să stea în această poziţie. Nici nu-ţi dai seama în ce pericol poate fi

Poziţia "W" este una din multele poziţii în care copiii stau atunci când se joacă. Oare de ce este considerată a fi bună pentru anumiţi copii iar pentru alţii nu?

20 sept. 2016, 07:43
Nu-ţi lăsa copilul niciodată să stea în această poziţie. Nici nu-ţi dai seama în ce pericol poate fi

Atunci cand se joaca, unii copii isi dezvolta controlul trunchiului si rotatia necesara. Aceste abilitati sunt necesare pentru un copil in vederea definirii indemanarilor motorii.

Pozitia „W” nu este recomandata nimanui. Multi copii se aseaza in aceasta pozitie in timp ce se joaca insa toti parintii trebuie sa stie faptul ca folosirea excesiva a acestei pozitii, in perioada de crestere si dezvoltare a copilului, poate duce la probleme ortopedice.

De ce stau copiii in aceasta pozitie? Fiecare copil are nevoie sa se joace iar copiii care au o inclinatie motorie mai mare se bucura mai mult ca alti copii de aceasta activitate. Ei nu sunt interesati de mentinerea echilibrului atunci cand atentia le este atrasa de o anumita jucarie. Copiii care stau in mod frecvent in pozitia „W” se bazeaza pe stabilitatea trunchiului si a soldului, pentru a manevra mai usor jucaria.

Atunci cand un copil sta in pozitia „W”, el are centrul fix asupra trunchiului. Aceasta pozitie ii permite sa se joace cu jucariile in fata lui insa nu se poate roti (astfel nu poate ajunge sa isi ia jucariile din nicio alta parte laterala).

Citeşte mai mult pe secretele.com