Nu-ţi place cum arată chipul tău? Vezi ce soluţii sunt pentru reînnoirea celulară a tenului

Termenul de „acid" nu este prima optiune care iti vine in minte atunci cand iti doresti sa alegi un produs pentru ingrijirea tenului, insa acidul glicolic este tot ceea ce are nevoie pielea ta.

02 sept. 2017, 18:04
Nu-ţi place cum arată chipul tău? Vezi ce soluţii sunt pentru reînnoirea celulară a tenului

Desi se poate sa te simti un pic agitata in momentul in care acesta actioneaza asupra pielii tale si eventual sa simti o „arsura” blanda, acestea sunt doar reactiile normale in drumul catre o piele stralucitoare.

Andreea Has, make-up artist Bottega Verde, te ajuta sa intelegi care sunt principalele beneficii ale acidului glicolic pentru ten.

Ce este acidul glicolic?

Acidul glicolic apartine unui grup de substante numite alfa hidroxi-acizi (AHA), care se gasesc in mod natural in diverse fructe si citrice. In general, acidul glicolic este derivat din trestie de zahar si este considerat un produs natural, intrand in aceeasi categorie cu acidul citric din lamai sau portocale. Modul in care acesta actioneaza difera in functie de concentratia lui, care poate sa fie de la foarte scazuta pana la una ridicata ce se poate folosi numai in tratamentele aplicate de medicii dermatologi.

Beneficii pentru ten

Folosit in concentratii moderate, acest tip de acid aduce tenului nenumarate beneficii. Acidul glicolic este cunoscut pentru tratamentele ce rezolva probleme majore ale pielii legate de uscaciunea severa si textura tenului, fermitate, elasticitate si inclusiv curatarea celulelor moarte.

„Celulele pielii noastre au un ciclu de viata bine stabilit, dar care, odata cu inaintarea in varsta, din cauza anumitor factori externi si chiar interni, acest ciclu incetineste”, explica Andreea Has.

Ai o piele terna si obosita? Acidul glicolic este cel care, prin efectul de arsura controlata a primului strat al epidermei, indeparteaza celulele moarte, curata fata si stimuleaza producerea de colagen si elastina, ceea ce duce la aparitia unui strat nou de piele, mult mai hidratata, curata si luminoasa. In acelasi timp, acidul glicolic ajuta la tratarea unor probleme majore ale pielii precum acneea, porii incarcati sau cojirea fetei.

Acidul glicolic utilizat pe pielea sensibila

Pielea sensibila este predispusa la inrosire si roseata, dar acest lucru nu inseamna ca nu poti incerca sa utilizezi acidul glicolic pentru beneficiile sale. Folosit in concentratii mici, acidul glicolic nu ar trebui sa provoace reactii adverse. Se poate aplica un produs cosmetic ce contine acid glicolic pe o portiune mica de piele. Daca pielea sufera iritatii sau se inroseste, spalati zona si repetati procedura dupa cateva zile. In general, pielea capata toleranta la acest tip de acid si il veti putea folosi in mastile cosmetice saptamanale.

„Atunci cand utilizezi produse cosmetice care contin acid glicolic, evita zona din jurul ochilor si nu utiliza tratamente pe baza de acid gligolic in perioadele de expunere la soare. Foloseste protectie solara in timpul tratamentelor faciale cu acid gligolic si limiteaza expunerea directa in razele soarelui” , explica make-up artist-ul Bottega Verde, Andreea Has.

Poti incerca o masca peel-off cu acid glicolic si extract de fructe, ce se poate aplica o data sau de doua ori pe saptamana. Ideala pentru a indeparta impuritatile si celulele moarte de la suprafata tenului, formula pe baza de extracte de fructe, utilizeaza actiunea exfolianta a acidului glicolic, cel mai mic si cel mai activ dintre alfa-hidroxi acizi, avand capacitatea de a juca un rol exfoliant eficient, reinnoind delicat pelicula de la suprafata tenului, lasand fetei un excelent aspect luminos si uniform.